Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Νίκος Μπελαβίλας / Βουνά τα μπάζα στο ημιτελές εργοτάξιο στον Φαληρικό Όρμο - Έφραξαν τα φρεάτια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Μπελαβίλας / Βουνά τα μπάζα στο ημιτελές εργοτάξιο στον Φαληρικό Όρμο - Έφραξαν τα φρεάτια

Εγκλωβισμός λεωφορείου στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μόνο τα έργα οδοποιΐας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στον Φαληρικό Όρμο, ενώ μόλις τον Ιούνιο ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, εξηγώντας πώς «βούλιαξε» το λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

«Αυτό που συνέβη είναι ότι το έργο της οδοποιΐας - όχι το αντιπλημμυρικό που δεν έχει γίνει - στην περιοχή του Τάε Κβο Ντο, με τα μπάζα του έχει φράξει φρεάτια. Το είπαμε από προχθές. Και μάλιστα η απάντηση της Περιφέρειας ήταν ότι αυτό που λέτε δεν ισχύει. Ε, συνέβη μετά από μερικές ώρες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN TV.

«Αν πάρετε τους συναδέλφους από τον ΣΚΑΪ που είναι από πάνω να σας στείλουν μια φωτογραφία, θα δείτε ότι μιλάμε για ένα εργοτάξιο με μπάζα από άκρη σε άκρη. Έχει τελειώσει μόνο η άσφαλτος και οι γέφυρες» εξήγησε. Όπως είπε, αυτό το εργοτάξιο θα εξελιχθεί σε Οικολογικό Πάρκο με το αντιπλημμυρικό κανάλι. Πρόκειται για τη β' φάση του έργου, κόστους 200 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε η Περιφέρεια ότι θα το εκτελέσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Ιούνιο.

«Άμα περιμένουμε να φτάσουμε σ' αυτό το ύψος της βροχής για να αρχίσουμε να ανησυχούμε, νομίζω ότι τα πράγματα είναι άσχημα» σημείωσε ο Νίκος Μπελαβίλας. «Με τις φωτιές γνωρίζουμε πάντα ότι ακολουθούνε πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι κανόνας. Ευτυχώς χθες - είδα τώρα τον χάρτη του Αστεροσκοπείου - δεν έβρεξε στα καμένα. Αν δείτε, η βροχή αρχίζει κάτω από το Τατόι. Η  μεγάλη ένταση της βροχής είναι στο μέσον του Λεκανοπεδίου, προς τον νότο. Αυτό ίσως βοήθησε στο να μην έχουμε δραματικές εξελίξεις χθες το βράδυ» ανέφερε. «Αυτή η υπόθεση, η βροχή που πέφτει σε καμένα χώματα, χώματα που παρασύρονται γιατί δεν υπάρχει βλάστηση και όλα αυτά φτάνουν στη θάλασσα είναι μια πολύ γνωστή ιστορία» υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL