Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Eurokinissi

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί αποφασίστηκε σε πολλές περιοχές τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, δομές ΑΜΕΑ, να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Αποφάσεις για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έλαβαν οι περιφέρειες αλλά και κεντρικά η Πολιτική Προστασία. Έτσι την Παρασκευή κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. 

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, οι δομές ΑΜΕΑ και ΚΔΗΦ, σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τα σχολεία που θα είναι κλειστά την Παρασκευή, δεν υποχρεούνται να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά:

Αττική

Με απόφαση που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας  καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, οι Βρεφονηπιακοί - Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ευθύνης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Κλειστά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες.

Με αποφάσεις των Δημάρχων κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί  και παιδικοί σταθμοί στους Δήμους: Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Δάφνης - Υμηττού, Πειραιά, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Σαρωνικού, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Ιλίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Γλυφάδας και στον Δήμο Πεντέλης.

Εύβοια - Χαλκιδική

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την έκτακτη ενημέρωση κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιοχές της Εύβοιας και της Χαλκιδικής.

Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία,

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, 'Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας. Στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο της Τρίπολης.

Στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα. Κλειστές επίσης θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες  και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ηλεία

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπως και οι παιδικοί σταθμοί.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλη Γιαννόπουλο, «η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19».

Κέρκυρα

Το νησί της Κέρκυρας έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με απόφαση της Περιφέρειας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.

Κορινθία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Κεφαλονιά - Ιθάκη

Κλειστά τα σχολεία στις δημοτικές Ενότητες των δύο νησιών αποφάσισαν οι Δήμαρχοι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που πλήττουν Κεφαλονιά και Ιθάκη. Κλειστά θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες προσχολικής εκπαίδευσης.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, «η απόφαση ελήφθη λόγω της κακοκαιρίας και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ζάκυνθος

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία, όλων βαθμίδων εκπαίδευσης της Ζακύνθου, λόγω των εντόνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL