Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Φώφη Γεννηματά / «Μάθαμε να ζούμε μ' αυτό» - Όταν μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φώφη Γεννηματά / «Μάθαμε να ζούμε μ' αυτό» - Όταν μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με το μήνυμα ότι θα βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη, η Φώφη Γεννηματά δίνει για δεύτερη φορά τον δικό της σκληρό αγώνα ενάντια στον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό της σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η πρόληψη σώσει ζωές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πολλές φορές στο παρελθόν μίλησε ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της, όταν το 2008, σε ηλικία 43 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό κατά τη διάρκεια τακτικών εξετάσεων λόγω κληρονομικού ιστορικού (από καρκίνο έφυγαν από τη ζωή τόσο η μητέρα της Κάκια όσο και ο πατέρας της Γιώργος). Τότε είχε υποβληθεί άμεσα σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και αμέσως μετά μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Alpha και στην Ελεονώρα Μελέτη το 2020, αντιμετώπισε άμεσα τη διάγνωση του καρκίνου. «Σχεδόν αστραπιαία» είπε χαρακτηριστικά. «Δηλαδή το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα» σημείωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=wi06mwTsCCc

Η Φώφη Γεννηματά περιέγραψε τις σκέψεις της, με δεδομένο ειδικά ότι τα παιδιά της ήταν τότε πολύ μικρά. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, τη φωνή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου» τόνισε. «Τουλάχιστον εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας. Είχαμε προλάβει να ζήσουμε έστω αυτό το σύντομο διάστημα μαζί τους, αλλά με πολύ έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Πήραμε πάρα πολύ αγάπη. Με έπιανε τρόμος με έπιανε στη λογική ότι μπορεί τα παιδιά μου που με τόσο κόπο, τόση προσπάθεια απέκτησα στη ζωή μου, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους» σημείωσε.

«Δεν ξέρω αν προετοιμάζεσαι» απάντησε στην ερώτηση πώς χειρίστηκε το ενδεχόμενο ο καρκίνος να είναι κληρονομικός. «Σίγουρα για αρκετά χρόνια ζούσα μ' αυτό το σκεπτικό, ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε. Αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε. Και αφού επανήλθε, μάθαμε να ζούμε μ' αυτό» υπογράμμισε.

Τέλος, έστειλε και τα δικά της μηνύματα για την περιπέτεια της υγείας της. «Το πρώτο μήνυμα είναι ότι πρέπει να σπάσουμε το ταμπού και το στίγμα και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Το δεύτερο είναι ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Και το τρίτο είναι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι παλεύεται τελικά» υπογράμμισε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL