Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Κώστας Μπακογιάννης / Νέα πειράματα στην Πανεπιστημίου με πλατάνια και μάρμαρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Μπακογιάννης / Νέα πειράματα στην Πανεπιστημίου με πλατάνια και μάρμαρα

Μπακογιαννης Κώστας
(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι εικόνες κυκλοφοριακού «χάους» στο κέντρο της Αθήνας που έχει προκληθεί από Μεγάλο Περίπατο, είναι ένα γεγονός με το οποίο είναι αντιμέτωποι χιλιάδες πολίτες καθημερινά, που όμως η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη δεν έχει προσέξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί οι εικόνες αυτές να προβληματίσουν και να αποτελέσουν καμπανάκι για τους «νέους» σχεδιασμούς της Δημοτικής παράταξης Μπακογιάννη δεν τους πτοούν οι αντιδράσεις και συνεχίζουν τους πειραματισμούς και τις παρεμβάσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας.

Με ελλιπή προετοιμασία η Δημοτική Αρχή αντί να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα, από αυτή που είχε στον «Μεγάλο Περίπατο» εξέδωσε νέα ανακοίνωση που αφορά στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η πρόθεση της δημοτικής αρχής να φυτέψει πλατάνια στην Πανεπιστήμιου.

Είναι γνωστό βέβαια ότι τα πλατάνια μεγαλώνουν τόσο πολύ οι ρίζες τους που δεν τις συγκρατεί ούτε το τσιμέντο. Με τον κοινό νου σκεπτόμενος κάποιος συμπεραίνει ότι πιθανότατα η επιλογή των πλατάνων να μην ενδείκνυται για το «τσιμεντωμένο» κέντρο.

Ωστόσο η δημοτική αρχή δίνει μόνη της την απάντηση επικαλούμενη τη μελέτη του έργου και  ισχυρίζεται ότι «έχει προβλεφθεί μια σύγχρονη τεχνική φύτευσης που επιτρέπει την υγιή ανάπτυξη του δέντρου χωρίς να δημιουργούνται μελλοντικά προβλήματα στα πεζοδρόμια».

Παράλληλα σημειώνει ότι «πλατάνια υπάρχουν και σήμερα στην Πανεπιστημίου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ αποτελούν μέρος της αστικής πανίδας της Αττικής. Τα πλατάνια είναι αειθαλή και καθώς είναι πλατύφυλλα προσφέρουν μεγάλη σκίαση».

«Για τους χώρους φυτεύσεων προβλέπεται, όπου είναι δυνατόν, η εφαρμογή βιώσιμων συστημάτων υπόγειας στράγγισης. Η συγκεκριμένη υποδομή προσφέρει συγκράτηση του νερού στις ρίζες των δέντρων, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ύδατος που καταναλώνεται στην άρδευση. Επιπλέον με τη συγκράτηση των βρόχινων υδάτων γίνεται καλύτερη αντιμετώπιση και των πλημμυρικών φαινομένων».

Το Twitter πήρε «φωτιά», με την ιδέα των πλατάνων στο κέντρο της Αθήνας ενώ από την κριτική δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Στο hashtag #χαιρετα_μου_τον_πλατανο φιλοξενεί κάποια από τα αιχμηρά σχόλια των χρηστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL