Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο / Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, ρίψη χημικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο / Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, ρίψη χημικών

ANTIΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΤ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, σύμφωνα με καταγγελίες, ενώ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3, με σπρωξίματα, όταν προσπάθησαν τους διαδηλωτές στη μία λωρίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομια και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε:

«Πήγα στον επικεφαλής της αστυνομίας και ζήτησα τον λόγο, ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές και πού αποσκοπούν. Δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση.

Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάλεσμα στη σημερινή διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχουν απευθύνει ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς. 

Νωρίτερα, αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Οι νέες διαδηλώσεις έρχονται μετά τις άγριες επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος από φασίστες στη Θεσσαλονίκη με το έναυσμα να δίνουν χρυσαυγίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL