Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Συνταξιούχοι / Στο δρόμο διεκδικώντας αναδρομικά και 13η-14η σύνταξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνταξιούχοι / Στο δρόμο διεκδικώντας αναδρομικά και 13η-14η σύνταξη

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)

Στους δρόμους βγήκανν και πάλι σήμερα οι συνταξιούχοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης. Αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν  στην πλατεία Κλαυθμώνος, άνοιξαν τα πανό τους, ενώ πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)

Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι οργανώσεις των συνταξιούχων, διεκδικούν όσα αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί, όσα δικαιούνται με βάση τη δουλειά τους, που τα έχουν πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουν με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες. 

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ν' αποδοθεί σε όλους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη και να δίνεται ως κατώτερη σύνταξη το ποσό των 600 ευρώ. Οι συνταξιούχοι δεν βάζουν επί τάπητος μόνο δικά τους ζητήματα, αλλά συνολικά για την κοινωνία, τονίζοντας για τον τομέα της υγείας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών όπως και να δημιουργηθούν ΜΕΘ, να σταματήσουν η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. 

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)

«Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή, τόσο η κυβέρνηση, όσο κι εκείνοι που για λογαριασμό της, αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του τύπου τους, απ' όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση, που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)

Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά βρήκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην Ηρώδου Αττικού που δεν τους το επέτρεψαν. Αντιπροσωπεία πέντε ατόμων συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και του ζήτησε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - όπως τους είχε άλλωστε υποσχεθεί ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 - για να λάβουν και πάλι υπόσχεση ότι «Θα» γίνει. Μάλιστα, ο Γ. Γεραπετρίτης δικαιολογήθηκε ότι δεν έχει κανονιστεί ακόμη συνάντηση «επειδή έχει βαρύ πρόγραμμα ο Κυρ. Μητσοτάκης», επιχείρημα που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των συνταξιούχων.

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 8.10.21
(avgi.gr)


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL