Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.2°C21.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.4°C
3 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 42%
Κώστας Μπακογιάννης / Εναγκαλισμοί με τον χρυσαυγιτισμό μέσα στην Αυτοδιοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Μπακογιάννης / Εναγκαλισμοί με τον χρυσαυγιτισμό μέσα στην Αυτοδιοίκηση

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι τελευταίες επιθέσεις φασιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι φασιστικές πρακτικές Μπογδάνου έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να λαμβάνουν αποφάσεις που καταδικάζουν τον χρυσαυγιτισμό. Εξάλλου, η παρουσία των αιρετών που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια είναι ακόμη αισθητή. Οι δε παρεμβάσεις τους δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση ότι έχουν αποκηρύξει τις ιδέες των ναζί.

Κι ενώ οι παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου καταδικάζουν τις ιδέες και τις πράξεις των χρυσαυγιτών, δεν είναι λίγες οι γαλάζιες διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών που αξιοποιούν υπέρ τους την παρουσία των εκλεγμένων χρυσαυγιτών προκειμένου να διαμορφώνουν πλειοψηφίες έναντι της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων. «Δεν υπάρχει λόγος να εκδώσουμε άλλο ένα ψήφισμα καταδίκης. Αυτό έχει ήδη κριθεί από τα δικαστήρια» είπε ο Κ. Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Ενώ για την περίπτωση Μπογδάνου, που δημοσίευσε τα ονόματα των παιδιών στα νηπιαγωγεία της Αθήνας για να δείξει ότι απειλείται το έθνος με αφανισμό, ο Κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν καταδίκασε την πράξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας -προτού διαγραφεί-, αλλά τον κάλυψε λέγοντας: «Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε συγγνώμη και άρα δεν βλέπω τον λόγο να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα». Επίσης, ο Κ. Μπακογιάννης δεν έδειξε καμία ευαισθησία στην επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου από φασίστες στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Με αυτή τη συλλογιστική, λοιπόν, ο Κ. Μπακογιάννης απέρριψε την πρόταση της «Ανοιχτής Πόλης», που ζητούσε από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τις χρυσαγίτικες επιθέσεις και ταυτόχρονα την ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας για λόγους ρατσιστικής και ξενοφοβικής προπαγάνδας. Ο Κ. Μπακογιάννης δεν απέρριψε απλώς την πρόταση της «Ανοιχτής Πόλης», αλλά αξιοποίησε τις ψήφους των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων για να το επιτύχει...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL