Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Kορωνοϊός / Προς μίνι lockdown Σέρρες και Καρδίτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Kορωνοϊός / Προς μίνι lockdown Σέρρες και Καρδίτσα

Νοσοκομείο Σερρών
Eurokinissi

Οι Σέρρες και η Καρδίτσα που εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες οδηγούν την Επιτροπή των Επιδημιολόγων να πάρει απόφαση ώστε οι περιοχές αυτές να μπουν στο «κόκκινο», σε καθεστώς μίνι lockdown.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ανησυχούν τους ειδικούς. Σε σημερινή της συνεδρίαση η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων εκτίμησε τους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιφέρεια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κόκκινο (επίπεδο 4) Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Καστοριά, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις για μίνι lockdown, την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί νέο πλαίσιο για τους εμβολιασμένους, με ελευθερία κινήσεων και τέλος στα lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η κυβέρνηση επιθυμεί στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην υπάρχουν στο εξής περιορισμοί, ούτε στην μουσική ή τον χορό και οι θαμώνες να μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθειες που είχαν πριν την εμφάνιση της κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL