Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, εισηγείται η εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, εισηγείται η εισαγγελέας

Δημήτρης Κουφοντίνας
Eurokinissi

Αρνητική φέρεται να είναι η εισήγηση της Εισαγγελέως Λαμίας στο αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, που στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές. Την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα εισηγείται η Εισαγγελέας Λαμίας.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη», είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στις 18 Αυγούστου με το σκεπτικό ότι στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια εγκλεισμού, άρα πληροί τις προΰποθέσεις αποφυλάκισης.

Η νομική εκτίμηση που διατυπώνεται από το περιβάλλον του Κουφοντίνα είναι ότι ο κρατούμενος πληροί τις προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυσή του.

Αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας. Η τελική κρίση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους ακόμα τέσσερις πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται αξιωματούχους αρμόδιους σε θέματα φυλακών, με βάση τον ισχύονται ποινικό κώδικα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και όλοι οι πολυϊσοβίτες, δικαιούνται να αποφυλακιστούν μετά την συμπλήρωση 25 ετών στην φυλακή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Στις αρχές του 2021 είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας κατά της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, με την γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, να δηλώνει «Γιατί κάνει απεργία πείνας αφού έχει το δικαίωμα από τον Σεπτέμβριο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL