Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C23.5°C
4 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.3°C26.0°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C27.0°C
4 BF 26%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.7°C
4 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C24.6°C
0 BF 35%
Κορωνοϊός / Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ covid στη Βόρεια Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ covid στη Βόρεια Ελλάδα

ΜΕΘ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αυξάνει η πίεση στο σύστημα υγείας αναφορικά με τη βόρεια Ελλάδα καθώς όπως δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ-covid στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία φτάνει το 90%.

Η ίδια σημειώνοντας ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά επιβαρυμένο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ καταγράφονται αυξητικές τάσεις στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Επίσης η κα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για πολλά νέα κρούσματα στην κεντρική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ σημείωσε ότι καταγράφεται αύξηση των διασωληνομένων ανεμβολίαστων ασθενών ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

Ακόμη, αναφερόμενη σε ανάλυση επιδημιολογικών στοιχείων επεσήμανε ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, αντιμετωπίζουν 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και 12 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν.

Παράλληλα, σχετικά με την διασπορά της πανδημίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι 1/3 κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 17 ετών, ενώ αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. «Τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινότητας» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι κοινωνικές εκδηλώσεις ευθύνονται περισσότερο για τη διασπορά του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL