Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Κορωνοϊός / Έρευνα για προφίλ αντιεμβολιαστών στο διαδίκτυο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Έρευνα για προφίλ αντιεμβολιαστών στο διαδίκτυο

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιβολή ποινής φυλάκισης με αναστολή σε 37χρονο γονέα που δεν προσκόμισε το απαιτούμενο self test για να μπει το παιδί του στο σχολείο και δημιούργησε επεισόδιο με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Ο γονέας δικάστηκε μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. 

Ο Τ. Θεοδωρικάκος έδωσε αυτή την εβδομάδα οδηγία στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μην προσάγονται σε αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Επιπλέον υπήρξε εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προς τους συναδέλφους του όλης της χώρας, με την παραγγελία να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία για εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές ή εργαζόμενους σε δομές υγείας όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL