Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Συνεχίζουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Συνεχίζουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά τους

καθαρίστριες υπουργείο Οικονομικών
(avgi.gr)

Στο υπουργείο Οικονομικών στην είσοδο από την οδό Νίκης βρέθηκαν ξανά σήμερα οι καθαριστές και καθαρίστριες συμβασιούχοι. 145 άνθρωποι που αγωνίζονται να κρατήσουν το μεροκάματό τους, μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε την περασμένη άνοιξη και δεν τους συμπεριέλαβε. 

https://www.youtube.com/watch?v=lsNv5uyDXrk

Ενώ το υπουργείο διατεινόταν ότι ο διαγωνισμός είχε κοινωνικό χαρακτήρα στην περίπτωση των καθαριστριών δεν υπολογίστηκε ούτε η μακρά τους υπηρεσία έως και 18 με 20 χρόνια, ούτε ότι πολλοί από αυτούς είναι άνω των 50 ετών κι άρα θα δυσκολευτούν να βρουν δουλειά, ούτε ότι κάποιες καθαρίστριες είναι μητέρες σε μονογονεϊκές οικογένειες, ούτε ακόμη ότι αρκετοί χάνουν τη δουλειά τους την ώρα που βρίσκονται στα πρόθυρα της σύνταξης

Για 60 από αυτούς υπάρχει μπροστά η εκδίκαση της προσφυγής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της λήξης των συμβάσεών τους, η οποία είχε αναβληθεί για τις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε συνεχίζει να ισχύει η προσωρινή διαταγή βάσει της οποίας οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους. 

Στις άλλες δυο ομάδες καθαριστριών και καθαριστών, οι οποίες έχουν κάνει παράλληλες προσφυγές με άλλους δικηγόρους, η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί να συμβεί τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν έχουν επαναπροσληφθεί κι είναι χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο

καθαρίστριες υπουργείο Οικονομικών
(avgi.gr)

«Οι συμβασιούχοι καθαριότητας δίνουμε εδώ και μήνες αγώνα για το δικαίωμα μας στην εργασία, δεν παρακαλάμε. Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα με συνεχής κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για την ικανοποίηση του δίκιου αιτήματος μας, για να μπει τέλος στην ομηρία που μας έχουν καταδικάσει», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν. «Δεν επαναπαυόμαστε σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και φρούδες υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων». 

Οι εργαζόμενοι άνοιξαν πανό μπροστά από την είσοδο του υπουργείου το οποίο γράφει «όχι στις απολύσεις, δώστε οριστική λύση τώρα» και φώναξαν συνθήματα όπως «τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Μαζί τους ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Τρύφων Αλεξιάδης, όπως και ο Κρίτων Αρσένης από το Μέρα 25. 

καθαρίστριες υπουργείο Οικονομικών
(avgi.gr)

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 17.30 επί των οδών Ερμού και Νίκης θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις απολύσεις -Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών/στών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL