Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Κορωνοϊός / Στα σκαριά ο ανασχηματισμός της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Στα σκαριά ο ανασχηματισμός της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Εμβόλιο
Eurokinissi

Σε ανασχηματισμό της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας προσανατολίζεται να προβεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Ενόψει της νέας αύξησης των κρουσμάτων, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση επιθυμεί να εκκαθαρίσει τις «ενοχλητικές φωνές» των λοιμωξιολόγων, καθώς από γαλάζιες πηγές γίνεται λόγος «για την ανάγκη ομογενοποίησης των επιστημονικών απόψεων» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Προφανώς, σύμφωνα με πολλές ερμηνείες, οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, επιθυμούν να μετακυλίσουν τις ευθύνες της στασιμότητας στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης σε τμήμα των επιστημόνων, λόγω «της κακοφωνίας που εξέπεμπαν από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα την δημιουργία σύγχυσης στο κοινό». Ανάλογα σενάρια είχαν ανακύψει και τον περασμένο Απρίλιο αλλά το σχέδιο αναδόμησης της επιτροπής «πάγωσε».

Η εμφάνιση του εμβολίου τότε είχε δημιουργήσει προσδοκίες ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας, οπότε θα ήταν περιττή η δημιουργία μιας εστίας κρίσης με αντικαταστάσεις επιστημόνων. Το ερώτημα που ανακύπτει πλέον αφορά την αντίδραση του μονίμως σιωπηλού Σ. Τσιόδρα σε περίπτωση... ανασχηματισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL