Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ιωάννα Παλιοσπύρου / Η μάσκα είναι η θεραπεία της, δεν την φορά για να καλύψει το πρόσωπό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννα Παλιοσπύρου / Η μάσκα είναι η θεραπεία της, δεν την φορά για να καλύψει το πρόσωπό της

ΙΩΑΝΝΑ ΒΙΤΡΙΟΛΙ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Η εμφάνιση της Ιωάννας Παλιοσπύρου κατά την πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, προκάλεσε σοκ και συγκίνηση στην κοινή γνώμη.

Η ειδική μάσκα που φορά η 37χρονη αποτυπώνει τον Γολγοθά που περνά προκειμένου να επουλώσει κατά το δυνατόν τις πολλές σοβαρές βλάβες που προκάλεσε το βιτριόλι.

«Η μάσκα που φορά είναι για τη θεραπεία. Πιέζει τις ουλές και χρησιμοποιείται στους ασθενείς με εγκαύματα, όταν το δέρμα τους αρχίζει να επουλώνεται» εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαρία Καλοφώνου διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας.

«Δεν φορά τη μάσκα για να μην φαίνεται το πρόσωπό της, για να μην τη βλέπει ο κόσμος» εξήγησε η Μαρία Καλοφώνου, υπογραμμίζοντας ότι η Ιωάννα θα ζει την υπόλοιπη ζωή της υπό ειδικές συνθήκες και θα χρειαστεί να κάνει ακόμα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Για την εμφάνιση της Ιωάννας στο δικαστήριο η πλαστική χειρουργός της επεσήμανε πως δεν περίμενε κάτι λιγότερο από τη νεαρή γυναίκα καθώς, όπως, είπε είναι ένας γενναίος και έξυπνος άνθρωπος και καλό θα είναι να την αφήσουμε να μιλήσει και να την ακούσουμε.

 

Όπως είπε η Ιωάννα συνεργάστηκε απόλυτα με τους γιατρούς και αυτό βοήθησε πολύ ενώ αναφερόμενη στην πρώτη φορά που αντίκρυσε το πρόσωπό της μετά την επίθεση με το βιτριόλι, αφηγήθηκε  ότι «στην αρχή της είπαμε ότι δεν είναι καλό να δει το πρόσωπό της και μας άκουσε. Όταν ήρθε η στιγμή είδε το πρόσωπό της με τη βοήθεια και παρουσία ψυχιάτρων και ψυχολόγων», εξήγησε η Μαρία Καλοφώνου.

Πως λειτουργεί η θεραπευτική ειδική μάσκα

Στις περιπτώσεις εγκαυμάτων η επούλωση του δέρματος οδηγεί στη δημιουργία ουλών, οι οποίες αποτελούνται από ανελαστικό ιστό. Αν οι ουλές αφεθούν να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα, θα παραμορφώσουν το δέρμα και θα το κάνουν άκαμπτο.

Η μάσκα τις εμποδίζει, καθώς πιέζει το δέρμα και το διατηρεί ελαστικό και επίπεδο κατά τη φάση ανάπτυξης των ουλών. Έτσι, μειώνει στο ελάχιστο δυνατό τον σχηματισμό τους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL