Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Τρίτη δόση εμβολίου / «Όχι» προς το παρόν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρίτη δόση εμβολίου / «Όχι» προς το παρόν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Εμβολιασμός
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανατροπή της απόφασης για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 ετών προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κρίνοντας, τελικά, ότι  δεν θα δώσει το πράσινο φως εάν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνεδρίαση της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το iatropedia, πολύωρη με αρκετούς επιστήμονες να διατυπώνουν ενστάσεις για την χορήγηση τρίτης δόσης σε όλους τους άνω των 60 χωρίς να έχει δοθεί το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Οι επιστήμονες κινήθηκαν στη γραμμή του ΕΜΑ αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ζητούν τα αποτελέσματα επιπλέον επιστημονικών μελετών προκειμένου να συναινέσουν στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η εισήγηση ήταν από τις αρχές Οκτωβρίου να αρχίσει η χορήγηση της τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Με την ανατροπή στη θέση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού άνοιξε μόνο για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL