Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Γιώργος Πατούλης / Αδράνεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση στα Γεράνεια Όρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Αδράνεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση στα Γεράνεια Όρη

Χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ο Γ. Πατούλης επιτέθηκε στη Ρ. Δούρου και, παραγνωρίζοντας τις διαδικασίες για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

Αδράνεια και αδιαφορία καταλογίζει η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αναφορικά με την εξέλιξη υλοποίησης των έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή της Κινέτας και των Γεράνειων Ορέων. Κι αυτό παρά τις εξαγγελίες Πατούλη για άμεση αποκατάσταση της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 20ής Μαΐου. Την ίδια ώρα, ενώ αποφεύχθηκε τους θερινούς μήνες η ανάφλεξη σε υλικά ξυλείας που συσσωρεύτηκαν από την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2019 παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου, η διοίκηση Πατούλη δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου έστω και τώρα να απομακρυνθούν.

Με αυτά τα δεδομένα μπαίνουμε στη φθινοπωρινή περίοδο, οπότε και ξεκινούν οι βροχοπτώσεις, αλλά, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Ρ. Δούρου, δεν έχει υπάρξει «καμία πρόνοια για τα απαραίτητα έργα σε Κινέτα και Γεράνεια Όρη». Πρόκειται για ευθύνη και υποχρέωση που βαρύνει τη διοίκηση Πατούλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρ. Δούρου υπενθυμίζει ότι «ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την εργολαβία 'Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 24-25.11.2019 στην τοπική κοινότητα Κινέτας', προϋπολογισμού 18.950.000 ευρώ, που με καθυστέρηση προώθησε η Περιφέρεια Αττικής τον Νοέμβριο του 2020, δεν έχει ακόμη συμβασιοποιηθεί, καθώς υπήρξαν δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εργοληπτικών εταιρειών». Η Ρ. Δούρου υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να είχε ήδη ξεκινήσει τον Μάιο του 2020, καθώς όλες οι μελέτες ήταν έτοιμες ήδη από τον Μάρτιο του 2020».

Συνεπώς, η Ρ. Δούρου επανέρχεται στο ζήτημα με σειρά ερωτημάτων που για καιρό έχουν μείνει αναπάντητα από τη διοίκηση Πατούλη. Ρωτάει λοιπόν σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας για τις συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης πότε και ποιες εργασίες προβλέπεται να εκτελεστούν. Τέλος, ρωτά για την πηγή χρηματοδότησης των έργων.

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, τα καταστροφικά αποτελέσματά της τα βιώνουν οι πολίτες καθημερινά σε κάθε γωνιά της χώρας μας και του πλανήτη και γι' αυτόν τον λόγο η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όφειλε να είχε δρομολογήσει και 'τρέξει' τα τόσο απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αντί να επιδίδεται σε διαδοχικές ασκήσεις αυτοπροβολής» υπογραμμίζει η Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL