Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΠΟΕΔΗΝ / Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή

ΠΟΕΔΗΝ
(EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της ΔΕΘ, με αίτημα την ακύρωση των αναστολών εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Με μαύρα μπαλόνια και τύμπανα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν πορεία, που θα περάσει από νοσοκομεία της πόλης και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Σήμερα το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Έχουν φύγει 7.200 με αναστολή καθηκόντων, χωρίς να αντικατασταθούν. Πάνω από 1.000 συνταξιοδοτήθηκαν και 1.000 λείπουν σε νόμιμη άδεια. Τα κενά τους δεν έχουν αναπληρωθεί, τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία αντιμετώπισης του κορωνοίού και τα non Covid περιστατικά δεν έχουν καμία δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως είπε, ότι στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης λειτουργούν μόνο οι 3 από τις 9 χειρουργικές αίθουσες και οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να χειρουργηθούν.

Ο Μιχ. Γιαννάκος μίλησε και για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού. «Δεν μπορούν να σπιλώνουν όλο το υγειονομικό προσωπικό ελάχιστοι επίορκοι συνάδελφοί μας» τόνισε, σημειώνοντας ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε πρόταση προς τον υπουργό Υγείας. «Όλοι οι υγειονομικοί να κάνουμε τεστ αντισωμάτων και όσοι δεν έχουμε αντισώματα είτε από νόσηση είτε από εμβολιασμό να ελεγχθούν σε βάθος οι υποθέσεις. Και όσοι διαπιστωθεί ότι κορόιδεψαν, να πάνε σπίτι τους με απόλυση και φυλακή γιατί είναι κακούργημα. Και όσοι συνήργησαν και όσοι το έκαναν» υπογράμμισε.

Φωτογραφία αρχείου
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL