Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Κορωνοϊός / Το Χαλάνδρι δείχνει πώς γίνεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Το Χαλάνδρι δείχνει πώς γίνεται

Δήμος Χαλανδρίου

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και τα σχολεία να ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, αυτό που απαιτείται είναι η καλή προετοιμασία. Αυτό το παράδειγμα το δίνει εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμος Χαλανδρίου, που έχει από καιρό προετοιμαστεί.

Έτσι λοιπόν, η δημοτική αρχή Ρούσου έχει ήδη κάνει ένα βήμα πιο μπροστά από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και έχει αυξήσει σημαντικά το προσωπικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, πληρώνοντάς το από ίδιους πόρους. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χαλανδρίου αύξησε το προσωπικό καθαριότητας από τις 33 σχολικές καθαρίστριες στις 51 πληρώνοντας το ετήσιο ποσό της μισθοδοσίας τους, ύψους 200.000 ευρώ, από ίδιους πόρους. Ταυτόχρονα, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου μοιράζει αντισηπτικά σε όλες τις σχολικές μονάδες, προκειμένου όλες να είναι εφοδιασμένες έως την Παρασκευή. Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η περυσινή παρωδία με τις μάσκες, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προμηθεύσει όλα τα σχολεία με απόθεμα σε μάσκες.

Το ζήτημα σχολίασε επαινετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης εγκαλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση, η οποία «αρνείται να χρησιμοποιήσει τα οικονομικά και άλλα μέσα» για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει υγειονομικής κρίσης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL