Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.6°C
2 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C24.3°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C22.1°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
2 BF 41%
54χρονη αρνήτρια πανδημίας / Εισαγγελική έρευνα για το ποιος απέτρεψε την έγκαιρη διασωλήνωσή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

54χρονη αρνήτρια πανδημίας / Εισαγγελική έρευνα για το ποιος απέτρεψε την έγκαιρη διασωλήνωσή της

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το θάνατο 54χρονης γυναίκας, ανεμβολίαστης και αρνήτριας της πανδημίας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με αυτά, η γυναίκα είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί και φέρεται μάλιστα να όρισε δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του, κατά την ενδεδειγμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά ήταν αργά και η 54χρονη κατέληξε.
   
Έτσι, η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα αναζητήσει πρόσωπα, εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL