Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Μίκης Θεοδωράκης / Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μίκης Θεοδωράκης / Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ο Μίκης Θεοδωράκης
(EUROKINISSI)

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο

10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

«Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής»

Το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής”» αναφέρει το ΚΚΕ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι με την επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης ζητούσε από τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ «να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”».

Επιστολή Μίκης

Συγκίνηση έξω από το σπίτι του Μίκη

 Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» έξω από το σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ξεσπώντας  σε χειροκροτήματα ενώ μεταφερόταν το φέρετρο, φωνάζοντας «αθάνατος».

Την ώρα που απομακρυνόταν η νεκροφόρα η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού. Την σορό συνόδευαν συγγενείς και φίλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL