Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Επικουρική ασφάλιση / Στον δρόμο ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη - Χατζηδάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικουρική ασφάλιση / Στον δρόμο ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη - Χατζηδάκη

avgi.gr

Εργατικά σωματεία και πολιτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση

Με συνθήματα όπως «οι συντάξεις δεν θα γίνουν τζόγος», «Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση», εργαζόμενοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες αντιδρούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και καταγγέλλεται από τον κόσμο της εργασίας ως χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τονίζει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην ασφάλιση, περιορίζοντας την συμμετοχή του κράτους και των εργοδοτών και ανοίγοντας τον δρόμο στις ασφαλιστικές εταιρείες. Από τη μεριά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «η επικουρική ασφάλιση πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ»

«Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

avgi.gr

Σε δήλωσή του στο avgi.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα ασφαλιστικό - Πινοσέτ»

avgi.gr

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση».

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτογραφίες - βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL