Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Θεσσαλονίκη / Άστεγοι 570 μαθητές Γυμνασίου στον Λαγκαδά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Άστεγοι 570 μαθητές Γυμνασίου στον Λαγκαδά

ΣΧΟΛΕΙΟ

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, οι 570 μαθητές που είναι να φοιτήσουν στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά ενημερώθηκαν ότι μένουν άστεγοι, διότι το σχολικό κτήριο στο οποίο στεγάζονται κρίθηκε επικίνδυνο και χρήζει εκτεταμένων επισκευών.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που εκπόνησε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής παραγγελίας από τον Δήμο Λαγκαδά, έδειξε ότι το συγκεκριμένο σχολικό κτήριο αντιμετωπίζει σοβαρό προβλήματα στατικότητας και υγρασίας και άρα είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει τους μαθητές των δύο γυμνασίων. Έτσι, πρέπει να σφραγιστεί έως ότου γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες. Και ενώ γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το λουκέτο στο κτήριο, δεν ενημερώθηκαν και για το πού θα φοιτήσουν τα παιδιά. Οι αντιδράσεις, όπως είναι φυσικό, είναι έντονες και οι γονείς με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι δεν έκανε τίποτε απολύτως και μόλις λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων ενημέρωσε ότι τα δύο γυμνάσια δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο σχολικό τους συγκρότημα, χωρίς συγχρόνως να τους παρουσιάζει και κάποιο σοβαρό σχέδιο για το πού θα μετεστεγαστούν τα δύο σχολεία.

Ο φόβος γονέων και μαθητών είναι ότι και σ' αυτήν την περίπτωση θα δοθεί η εύκολη λύση της διπλοβάρδιας σε άλλα σχολικά κτήρια και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου αξιόπιστη λύση για τη μετεστέγαση των γυμνασίων.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα και ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες της μαθητικής κοινότητας, ενώ δεν απέκλεισε το να χρησιμοποιηθούν τα σχολικά κτήρια των δημοτικών σχολείων που γειτνιάζουν με τα γυμνάσια. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «αδιανόητο» αυτό που συμβαίνει και κατηγορούν για ολιγωρία τη διοίκηση του δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Λαγκαδά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL