Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Νίκη Κεραμέως / Δηλώσεις ντροπής – Οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» με τη βάση εισαγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Δηλώσεις ντροπής – Οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» με τη βάση εισαγωγής

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε τη φήμη της περί πλήρους έλλειψης ενσυναίσθησης και επαφής με την πραγματικότητα με τις δηλώσεις ντροπής που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τη μεγάλη «σφαγή» των μαθητών αφού υπολογίζονται σε 40.000 εκείνοι που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τον εαυτό της αποθεώνοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας προκλητικά ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» και ότι είναι κερδισμένοι όλοι γονείς, μαθητές και ΑΕΙ.

Η Νίκη Κεραμέως συνέχισε τις απαράδεκτες δηλώσει, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, της λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΒΕ έγινε για το καλό των μαθητών που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια γιατί έτσι «τους δείχνουμε ότι δεν τους κοροϊδεύουμε».

Όπως υποστήριξε εάν ένας μαθητής έμπαινε σε σχολή ΑΕΙ με 0,6 δεν θα είχε πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, οπότε, συμπλήρωσε, με την ΕΒΕ «τους δίνουμε πραγματικά επιλογές, τους δίνουμε προοπτική και δεν τους κοροϊδεύουμε».

Η υπουργός Παιδείας δεν απάντησε στην ερώτηση ότι χιλιάδες μαθητές οδηγούνται στα ιδιωτικά κολέγια απαντώντας μόνο για την αναβάθμιση των δημόσιων ΙΕΚ.

Όσον αφορά στις αδικίες της ΕΒΕ αφού άριστοι μαθητές που μπορεί να έγραψαν κάτω από το όριο σε ειδικό μάθημα το οποίο δεν είχε διδαχθεί όπως το σχέδιο, υποστήριξε ψευδώς ότι διδάχθηκαν πέρσι και τα ειδικά μαθήματα. 

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Νίκη Κεραμέως κέρδισε επάξια τον τίτλο της πιο ανάλγητης υπουργού Παιδείας στην ιστορία του ελληνικού κράτους

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως προκάλεσαν την «έκρηξη» του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι «Η κα Κεραμέως έσπασε σήμερα κάθε κοντέρ αναισθησίας και αλαζονείας.  Χαρακτήρισε τον αποκλεισμό 40.000 μαθητών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα «απεγκλωβισμό από τα πανεπιστήμια».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «σε μια μαύρη μέρα για χιλιάδες οικογένειες και παιδιά εκείνη πανηγυρίζει και παίζει με τον πόνο τους κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της πιο ανάλγητης υπουργού Παιδείας στην Ιστορία του Ελληνικού κράτους.

Σύντομα η κυρία Κεραμέως δεν θα είναι «εγκλωβισμένη» σε κυβερνητική θέση. Έως τότε όμως οφείλει να μην προσβάλει την ελληνική κοινωνία».
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL