Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.5°C
2 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C21.6°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C17.7°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
3 BF 72%
Πυρκαγιά στα Βίλλια / Δύσκολη νύχτα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εντολή εκκένωσης οικισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στα Βίλλια / Δύσκολη νύχτα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εντολή εκκένωσης οικισμών

Φωτιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής. Η φωτιά έχει περάσει στο όρος Πατέρας όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλλίων, ο οποίος όμως για την ώρα δεν κινδυνεύει.

Το μέτωπο είναι ισχυρό, ενώ ο άνεμος αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση δυσχεραίνοντας  το έργο των πυροσβεστών.

Στόχος της πυροσβεστικής είναι να εμποδίσουν τη φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή και καθώς πέφτει το φως τα εναέρια μέσα δε θα μπορούν αν επιχειρούν.

 

 

Παράλληλα, εντολή εκκένωσης δόθηκε και σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βενίζα. Μέσω του 112 οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς τα Μέγαρα.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινότητας των Βιλλίων, Κώστας Μακρυνόρης δήλωσε ότι η φωτιά απειλεί τον οικισμό. Ο ίδιος περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ζήτησε, μιλώντας στο Open, ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης δήλωσε οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο Χρ.. Στάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

 

Μάλιστα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν άμεσα προς την Ψάθα. Λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

Στη συνέχεια, νέο μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους του Αγ. Γεωργίου να κινηθούν προς τη Μάνδρα και όχι την Ψάθα όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι με προτροπή προς τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται από τα Βίλλια προς το Πόρτο Γερμενό, μετά την κατασκήνωση που είναι άδεια. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η τροχαία

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL