Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Ζάκυνθος / Παίρνουν πίσω το μίνι lockdown μετά από ανταρσία των «γαλάζιων» στελεχών του νησιού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Παίρνουν πίσω το μίνι lockdown μετά από ανταρσία των «γαλάζιων» στελεχών του νησιού

Γεραπετρίτης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αλαλούμ με την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, που αποφάσισε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ενώ ανακοινώθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου, τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη του νησιού φαίνεται ότι έβαλαν λυτούς και δεμένους για να ανατραπεί η απόφαση και να αρθεί άμεσα το μίνι lockdown.

«Η συγκεκριμένη απόφαση επανεξετάστηκε με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο» υποστήριξε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα νωρίς το πρωί, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», υποστήριξε.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής ΝΔ του νησιού Διονύσιος Ακτύπης είχε σπεύσει να δηλώσει ότι χάρη στην παρέμβασή του αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν» ανέφερε.

Έτσι, αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία που θα βγάλει τη Ζάκυνθο από το «κόκκινο» επαναφέροντας το νησί στο καθεστώς προ περιοριστικών μέτρων.

Πάντως, κανονικά αναμένεται να εφαρμοστεί το μίνι lockdown στα Χανιά. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL