Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κτήμα Τατοΐου / Κάηκαν δυο κοντέινερ με αντικείμενα – Το αποκρύπτει η Μενδώνη λέει η «Καθημερινή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κτήμα Τατοΐου / Κάηκαν δυο κοντέινερ με αντικείμενα – Το αποκρύπτει η Μενδώνη λέει η «Καθημερινή»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Βολές κατά της Λίνας Μενδώνη για απόκρυψη της καταστροφής δυο κοντέινερ με αντικείμενα από ανήκαν στους Γλύξμπουργκ και εδώ και δεκαετίες περιουσία του ελληνικού κράτους, απευθύνει η «Καθημερινή» με αναλυτικό ρεπορτάζ στο κατεστραμμένο κτήμα Τατοΐου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «Αυτό που μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αποκρύπτει, έχει συμβεί. Η φωτιά που κατέστρεψε ολόκληρο το κτήμα Τατοΐου τελικά έκαψε και τουλάχιστον δύο κοντέινερ με αντικείμενα, από αυτά που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος».

ΤΑΤΟΙ ΦΩΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Η «Καθημερινή» αναφέρει ακόμα ότι σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος (και προέρχονται από τις κατοικίες της πρώην βασιλικής οικογένειας) παραμένει σε κοντέινερ στην καρδιά του κτήματος.

«Το 2016 ένα μέρος αυτών είχε μεταφερθεί στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, όμως επεστράφη πίσω στο Τατόι από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού».

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό τι αντικείμενα φυλάσσονταν στα δυο κοντέινερ που κάηκαν και γιατί δεν μεταφέρθηκαν όλα τα κοντέινερ όταν πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού ότι απομακρύνθηκαν πολύτιμα αντικείμενα όταν ξεκίνησε η φωτιά και πριν τη δεύτερη αναζωπύρωση που οδήγησε στην καταστροφή του κτήματος Τατοΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL