Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Ανεξέλεγκτη απειλεί με blackout την Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Ανεξέλεγκτη απειλεί με blackout την Αττική

ΔΕΗ κολονα φωτιά
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκτός λειτουργίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη και καίει ανεξέλεγκτη, βρέθηκαν δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), το σχέδιο αντιμετώπισης περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες διακοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Τα κυκλώματα που βγήκαν εκτός είναι οι γραμμές μεταφοράς Λάρυμνας (400kv) και Οινοφύτων (150 kv) που συμπορεύονται. Ωστόσο αργότερα, η γραμμή της Λάρυμνας επαναλειτούργησε.

Παρ' όλα αυτά το ενδεχόμενο για blackout στην Αττική, καθώς η φωτιά επεκτείνεται στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου, είναι ανοιχτό.

«Εκτός του διαπιστωμένου χάους της οργάνωσης του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, εκτός της θυσίας του Εθνικού δρυμού Τατοΐου, εκτός από τα σπίτια και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εκτός της αναζωπύρωσης μετά από δύο ημέρες της πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης, επισημαίνουμε την κυβερνητική ευθύνη για κίνδυνο blackout, στην περίπτωση που εγκαταλειφθεί η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, που οδεύουν οι γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης» τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

Έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.30 η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει τα πύρινα μέτωπα στο Σύστημα Μεταφοράς.

Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL