Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Πύρινος όλεθρος – Οι φλόγες ανατολικά της Εθνικής Οδού - Καίγονται σπίτια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Πύρινος όλεθρος – Οι φλόγες ανατολικά της Εθνικής Οδού - Καίγονται σπίτια

Φωτιά Βαρυμπόμπη
(INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Εφιαλτική η νύχτα στην Αττική καθώς λίγο πριν τις 22.00 η φωτιά στη Βαρυμπόμπη πέρασε για πρώτη φορά στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας.

Κατόπιν οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό σε διάφορα σημεία με κατεύθυνση τα ανατολικά. Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των εθελοντών το αποτέλεσμα ήταν περίπου στις 1:30 να καίγονται σπίτια στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία

Η φωτιά κινήθηκε όλο το βράδυ και προς τον Άγιο Στέφανο. Το 112 απέστειλε μήνυμα σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Πευκόφυτου και Ποντίων της περιοχής Αγίου Στεφάνου να κατευθυνθούν προς Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού.

Μάχη δίνεται και για να προστατευτεί η περιοχή του Καπανδριτίου, ενώ η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα με οδηγίες  προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Πολυδένδρι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιος  να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η Περιφέρεια Αττικής εισηγείται να εκκενωθούν Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι.

Στο Κρυονέρι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην πληγούν σπίτια.

Συνολικά 9 πυροσβέστες και εθελοντές έχουν τραυματιστεί. 

5 εγκαυματίες με ελαφρά εγκαύματα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Δυο από αυτούς, εθελοντές δασοπυροσβέστες, έχουν διασωληνωθεί.

Δύο ακόμα πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με κατάγματα και μώλωπες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ακόμα δύο πυροσβέστες νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή. Επίσης, διακόπηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

«Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική  διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.  

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας».

Νωρίτερα η φωτιά στην Δροσοπηγή, με τα πρώτα σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες.

Όπως μετέδωσε το Open, έχει εγκλωβιστεί κάτοικος στην Δροσοπηγή. Η αστυνομία έκανε προσπάθεια να προσεγγίσει αλλά είναι αδύνατον λόγω της τεράστιας φωτιάς.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κρυονέρι, Κοκκινόβραχο και Αφίδνες, με τον κόσμο να φεύγει προς Αθήνα.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή με προτροπή να κατευθυνθούν στην Αθήνα. Ωστόσο, με νέο μήνυμα από το 112 οι αρχές καλούν τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να κινηθούν προς τον Ωρωπό.

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μάλιστα στις 17.15 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Δροσοπηγής να αποχωρήσουν αυτή τη φορά προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, οι φλόγες βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στα όρια του Κρυονερίου,. Μάλιστα η πύρινα λαίλαπα έχει φτάσει από την πλευρά της εθνικής οδού, στην οδό Ανοίξεως. Ο δήμος Διονύσου έχει ήδη ζητήσει να εκκενωθεί το Κρυονέρι, με τα περιπολικά να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Μήνυμα από τον Δήμο Διονύσου

Την ίδια στιγμή, σύφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες βρίσκονται περιμετρικά του ιστορικού πυρήνα στο κτήμα Τατοΐου όπου βρίσκονται και τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. Μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα στάλθηκε και στους κατοίκους του Κρυονερίου. Συγκεκριμένα, με το μήνυμα ζητείται από τους κατοίκους να κλείσουν όλες τις καμινάδες, τα παράθυρα, τις πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς 'Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL