Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Κορωνοϊός / Συνταγή βλέποντας και κάνοντας στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Συνταγή βλέποντας και κάνοντας στα νησιά

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Με αυτοσχεδιασμούς και ευχολόγια επιχειρεί να τιθασεύσει τη μετάλλαξη Δέλτα η κυβέρνηση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να μην αποκλείει την επιβολή περιοριστικών μέτρων στους υγειονομικά επιβαρυμένους τουριστικούς προορισμούς. Ταυτόχρονα οι ένοικοι του Μαξίμου επεξεργάζονται αλλαγές στα μέτρα μετακίνησης εκτός νομού στην καρδιά της θερινής περιόδου!

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα. Αν όμως ξεφύγει ο ιός, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρκέστηκε να σημειώσει ότι «κάθε Πέμπτη υπάρχει ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων μέτρων, αλλά είναι κάτι που απευχόμαστε».

Φρόντισε επιπλέον να απογειώσει το δόγμα της ατομικής ευθύνης για τον εκτροχιασμό της πανδημίας. «Δεν επιφέρουμε βλάβη μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και στους γύρω μας. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θεωρώ ότι τηρώντας τα μέτρα και προχωρώντας τους εμβολιασμούς θα φτάσουμε σε καλύτερη κατάσταση τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά!

Παράλληλα κύκλοι της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικό το rapid test για την επιστροφή από τα νησιά εξαιτίας της μεγάλης διασποράς που παρατηρείται. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ισχύει η σύσταση για self test για την επιστροφή των παραθεριστών.

Μήνυμα σύγχυσης για τη χρήση μάσκας

«Δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους» τόνισε ωστόσο ο Βασίλης Κικίλιας επιτείνοντας το κλίμα σύγχυσης προς τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το μέλος της επιτροπής και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας είχε τονίσει ότι «η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι, όταν βγαίνουμε από το σπίτι, να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους».

Ο υπουργός Υγείας, στη σκιά των αργών ρυθμών εμβολιαστικής κάλυψης (49%), απηύθυνε «έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες».

Σε αντιδιαστολή ωστόσο με την εκστρατεία πειθούς των ανεμβολίαστων που προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του  Άδωνι Γεωργιάδη ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συμφέρον να εμβολιαστούν οι πολίτες, έχει όμως την υποχρέωση να εξασφαλίσει τις δόσεις των εμβολίων»!

Ανέφερε ωστόσο με τρομολαγνική διάθεση ότι «κάποια στιγμή μες στον χειμώνα θα δείτε ότι ξαφνικά όλοι αυτοί που σήμερα λένε δεν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο, από τον φόβο τους και από τον τρόμο τους, θα τρέχουν να εμβολιαστούν, αλλά δυστυχώς τότε θα είναι αργά»!

Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως δεν έχει γίνει συζήτηση για το ποια είναι τα πρωτόκολλα κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο στην αγορά, αλλά σημείωσε την «εκτίμησή του» ότι ενδέχεται να είναι αυστηρά, «στα οποία, προφανώς, οι εμβολιασμένοι θα έχουν προτεραιότητα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε μάλιστα με νόημα ότι «οι δυνατότητες της οικονομίας δεν είναι απεριόριστες», λέγοντας ωστόσο σε αντιφατικούς τόνους ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του». Στον απόηχο του αυταρχικού πλαισίου που επέβαλε η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των εμβολιασμών αρκέστηκε στη δήλωση ότι «θα προτιμούσα να υπήρχε μια καλόπιστη συνεννόηση με τους ανθρώπους»...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL