Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πέτρος Φιλιππίδης / Στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται και ο Λιγνάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται και ο Λιγνάδης

Φιλιππίδης φυλακή
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι για σεξουαλικά αδικήματα, μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 16:00, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε χθες Τρίτη προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατηγορούμενος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε από τον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στα δικαστήρια της Ευελπίδων χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ηθοποιού ο οποίος και έφυγε κατευθείαν για το σωφρονιστικό ίδρυμα. Τη χθεσινή νύχτα ο Πέτρος Φιλιππίδης την πέρασε στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του.

Ο ηθοποιός είχε κληθεί υπό άκρα μυστικότητα να απολογηθεί ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία διενεργεί την έρευνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος αρνήθηκε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες, ωστόσο οι υπερασπιστικοί του ισχυρισμοί δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές, που έλαβαν την απόφαση να οδηγηθεί στη φυλακή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση των δικαστικών λειτουργών αιφνιδίασε τον Πέτρο Φιλιππίδη, που φέρεται να είπε «δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν»

Υπενθυμίζεται ότι τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν τρεις γυναίκες ηθοποιοί αρχικά στο πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος κατατέθηκε στην Εισαγγελία

Ο βιασμός, για τον οποίο κατηγορείται ο ηθοποιός, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές της Τρίπολης κρατείται και ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL