Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.2°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C20.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.7°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.2°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
0 BF 60%
Καταγγελία / Πλάτες γαλάζιων στελεχών σε αυθαιρεσίες συνεταιρισμού στη Σαντορίνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Πλάτες γαλάζιων στελεχών σε αυθαιρεσίες συνεταιρισμού στη Σαντορίνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Σαντορίνης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Μάρκος Καφούρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήρας (ΕΣΘΠ) λειτουργεί οινοποιείο στη Σαντορίνη που βρίθει αυθαιρέτων κτισμάτων και παρανόμως λειτουργούντων καταστημάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο avgi.gr, το όλο το κτίσμα συμπεριλαμβάνει 11 αυθαίρετες κατασκευές που έγιναν μετά το 2011, διαπιστωμένες από την πολεοδομία, ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΘΠ είναι ο Μάρκος Καφούρος, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Έγγραφο10

Το οινοτουριστικό κέντρο λειτουργεί παράνομα διότι το χώρο έχουν κατακλύσει εστιατόρια καφέ, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών, που δεν πληρούν τα στοιχειώδη ώστε να λειτουργούν εντός «βιομηχανικού κτίριου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, η περιοχή προστατεύεται ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους από το Προεδρικό Διάταγμα που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 139Δ/1990 σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται στην περιοχή η λειτουργία οποιουδήποτε καταστήματος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την καταγγελία οι άδειες του Δήμου Θήρας εκδόθηκαν όταν αντιδήμαρχος ήταν ο νυν πρόεδρος, Μάρκος Καφούρος. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε έγγραφο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τον Δήμο Θήρας και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων να ανακαλέσουν τις άδειες που έχουν χορηγήσει, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν το έχουν πράξει λόγω πιέσεων που δέχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οινοποιείο που λειτουργεί στα πρανή της Καλντέρας και βρίθει αυθαιρέτων κτισμάτων και παρανόμως λειτουργούντων καταστημάτων, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι το καλοκαίρι όταν πραγματοποίησε τη γνωστή φιέστα ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Ακολουθούν τα έγγραφα:

 

Έγγραφο
Έγγραφο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL