Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Νοσοκομείο ΚΑΤ / Με παράνομο ΦΕΚ δικό τους παιδί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο ΚΑΤ / Με παράνομο ΦΕΚ δικό τους παιδί

Το νοσοκομείο ΚΑΤ
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαστάσεις... βεντέτας παίρνει η κόντρα εργαζομένων στο ΚΑΤ με τη διοίκηση του νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας. Μέσω αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, επιχειρείται αφενός η καρατόμηση των εργαζομένων που αντιδρούν, αφετέρου η προστασία «φίλων» της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουνίου 2021, με αρ. φύλλου 2429, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μεταφέρει την οργανική θέση διευθυντή του ΤΕΠ Σισμανόγλειου -την οποία κατέχει ο Βασίλειος Καλδής- στο ΚΑΤ. Στο ΦΕΚ δεν εξηγείται γιατί γίνεται αυτή η μεταφορά. Σύμφωνα με εργαζομένους του ΚΑΤ που μίλησαν στην ΑΥΓΗ, οποιαδήποτε μετακίνηση θα πρέπει να είναι δικαιολογημένη. Στα έγγραφα που αναφέρονται στο ΦΕΚ περιέχεται και η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου στη διαμαρτυρία εργαζομένων. Άρα, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, επειδή διαμαρτύρονται πρέπει να τους διώξουν!

ΦΕΚ
Το παράνομο ΦΕΚ της μετακίνησης του Β. Καλδή σε θέση που είναι ήδη καλυμμένη

Ωστόσο, αυτό που καθιστά παράνομο το ΦΕΚ είναι ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του Β. Καλδή, καθώς εκκρεμεί αντιδικία εις βάρος του. Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν στην ΑΥΓΗ άτομα από το προσωπικό του ΚΑΤ, ιατρός έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της κρίσης των θέσεων -δικαστήριο δηλαδή-, καθώς θεώρησε ότι ήταν παράνομη η τοποθέτηση του Β. Καλδή στο Σισμανόγλειο. Όπως καταγγέλλουν, για να προστατεύσει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης το «δικό του παιδί» και συνάμα να διώξει τους εργαζόμενους που αντιδρούν έκανε αυτό το ΦΕΚ που είναι παράνομο. Μάλιστα, μεταφέρεται και η οργανική θέση, η οποία επίσης δεν μπορεί να μετακινηθεί ενώ αναμένεται το δικαστήριο. Και είναι κοινό μυστικό στο ΚΑΤ ότι ο Β. Καλδής θα καλύψει τη θέση του διευθυντή του ΤΕΠ, την ώρα που η θέση έχει κάτοχο.

Ένα ακόμα πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι εφόσον μετακινηθεί και η οργανική θέση από το Σισμανόγλειο στο ΚΑΤ, η δίκη που θα γίνει δεν θα έχει αντικείμενο. «Η προσβολή της θέσης του Β. Καλδή έγινε γιατί θεωρείται ότι πήρε τη θέση με άλλα μέσα. Ποια θέση θα διεκδικηθεί εφόσον δεν υπάρχει;», διερωτώνται εργαζόμενοι του ΚΑΤ και συμπληρώνουν ότι αυτή τη στιγμή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αφήνει το ΤΕΠ του Σισμανογλείου χωρίς διευθυντή και φέρνει έναν επιπλέον στο νοσοκομείο τους. Το γεγονός αυτό είναι επίσης παράνομο, σύμφωνα με όσα λένε στην ΑΥΓΗ, καθώς πρέπει να αλλάξει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου και για να μετακινηθούν οργανικές θέσεις χρειάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, όχι ΦΕΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL