Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΕΡΤ / Επιστρέφουν οι γαλαντομίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Επιστρέφουν οι γαλαντομίες

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

Τα κουβαρνταλίκια της ΕΡΤ επιστρέφουν. Είναι τα ίδια κουβαρνταλίκια που μας έκαναν να μιλάμε για τους «χρυσοκάνθαρους της ΕΡΤ» πριν την οικονομική κρίση, όχι βέβαια για το προσωπικό, αλλά για μεικτές και εξωτερικές παραγωγές που χρυσοπληρώνονταν προς όφελος παρουσιαστών, εταιρειών παραγωγής και παραγόντων που σήμερα βρίσκονται στα δικαστήρια. Η Δεξιά είναι γαλαντόμα και σκορπάει. Θα μου πεις, δικά της είναι;

Η νέα μουσική παραγωγή της ΕΡΤ, ένα είδος «Στην υγειά μας», αυτή τη φορά με παρουσιαστή τον Κώστα Μαραβέγια, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. προ ημερών. Η παραγωγή ανατέθηκε στην εταιρεία B & G Productions ΙΚΕ, η οποία δεν έχει καν ιστοσελίδα, παρά μόνο μια μη ενημερωμένη σελίδα στο Facebook.

Η ΕΡΤ ενέκρινε κόστος παραγωγής για 32 επεισόδια, που φαίνεται ότι θα εξυπηρετήσουν ολόκληρη την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο, έναντι του θηριώδους ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της κάθε εκπομπής (με ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές) κινείται γύρω στα 43.000 ευρώ. Παράγοντες της αγοράς των οπτικοακουστικών μειώνουν το κόστος για τέτοιου είδους εκπομπές στα 12.000- 15.000 ευρώ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κουβαρνταλίκια

Τα κουβαρνταλίκια της διοίκησης καταγγέλλει και η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε σχέση ιδίως με τις αποδοχές πείνας των εργαζομένων της ΕΡΤ: «Η διοίκηση ετοιμάζεται να... χορέψει ταγκό σε 'ρυθμό Μαραβέγια', με τη γνωστή από 'παλιά' παραγωγό κ. Λάσκαρη, και μάλιστα σε... χορογραφία που θυμίζει εποχές του υπόδικου Παναγόπουλου, (σ.σ.: πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ), σκορπώντας τριπλάσια χρήματα από όσα κοστίζουν σήμερα παρόμοιες παραγωγές στην ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή κόβει από τους εργαζόμενους ακόμη και τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει από τα κεκτημένα με σκληρούς αγώνες χρόνων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL