Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή υποχρεωτική αναστολή εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή υποχρεωτική αναστολή εργασίας

Κόσμος στην Αθήνα
(EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ανακοινώσεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού ή υποχρεωτικής αναστολής εργασίας μέσα από την υποχρεωτική χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές αναμένεται να κάνουν στις 12:30, οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι από τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν από τις 16 Αυγούστου σε αναστολή εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) Στέλιος Προσαλίκας, το πρόβλημα εστιάζεται στα γηροκομεία που ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα η Εκκλησία, καθώς οι εκεί εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι σε μεγαλύτερα ποσοστά.

Όσον αφορά στους υγειονομικούς που από την 1η Σεπτεμβρίου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους κατά του κορωνοϊού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα προβλέπεται η μετάθεσή τους σε μη μάχιμο πόστο και στη συνέχεια στην αναστολή εργασίας μέσα από την υποχρεωτική χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές.

Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς και εάν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους αφορά. Εάν ναι, υπάρχει πρόβλημα για το πώς  και ποιες κυρώσεις μπορούν να τους επιβληθούν εάν επιλέξουν παρά την υποχρεωτικότητα να μην εμβολιαστούν.

Από τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προκύπτει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι για τους υγειονομικούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να διευκρινίσει εάν και τα ιδιωτικά ιατρεία ή μόνο τις ιδιωτικές κλινικές.

Τα μέτρα σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης

Στους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος πλήρως εμβολιασμένων ή όσων έχουν νοσήσει με τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά την είσοδο στα καταστήματα μέσα από  εφαρμογή που θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις συσκευές μέσω του gov.gr και θα ελέγχει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως κίνητρο θα δοθεί η αύξηση της πληρότητας των εσωτερικών χώρων που με τα προηγούμενα μέτρα της κυβέρνησης είχε προσδιοριστεί ως εξής:

· 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων.

· 70% έως 5.000 θέσεων και

· 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων.

· Για θεατρικές σκηνές μεγαλύτερες από 15.000 θέσεις, ο μέγιστος αριθμός θεατών οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Το μέτρο έχει προκαλέσει, πάντως, ήδη αντιδράσεις στους επιχειρηματίες της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης αφού όπως υποστηρίζουν η πελατεία θα μειωθεί στο μισό στους εσωτερικούς χώρους ενώ θα απαιτούνται, τουλάχιστον, δυο υπάλληλοι για να ελέγχουν αποκλειστικά τη γνησιότητα των πιστοποιητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL