Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Νέα μέτρα / Μικραίνει πάρα πολύ η πίττα, αυξάνονται οι ανάγκες προσωπικού στην εστίαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Μικραίνει πάρα πολύ η πίττα, αυξάνονται οι ανάγκες προσωπικού στην εστίαση

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΚΙΝΗΤΟ APP
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Προς δεύτερο φιάσκο στην προσπάθειά της να μεταθέσει στους επιχειρηματίες της εστίασης τις δικές της ευθύνες για την νέα απώλεια ελέγχου της πανδημίας οδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως γίνεται σαφές από τις πρώτες αντιδράσεις του κλάδου στο νέο διάγγελμα Μητσοτάκη που ήταν γεμάτο ψέματα, αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις. Η απόφαση να αποκλείονται από τους κλειστούς χώρους της εστίασης οι μη εμβολιασμένοι, που ήρθε μετά την αποτυχία της ιδέας περί «μεικτών» και «αποκλειστικά για εμβολιασμένους» χώρων, έχει και πάλι αφήσει τους επιχειρηματίες να αναρωτιούνται τι θα κάνουν, όπως περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open o ιδιοκτήτης cafe-bar της Θεσσαλονίκης Γιώργος Καραπαπάζογλου.

«Πρέπει να σερβίρουμε μόνο εμβολιασμένους, από τη στιγμή που αποφάσισε έτσι η κυβέρνηση, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε ο κ. Καραπαπάζογλου, αλλά «μας απασχολεί το ότι "σίγουρα μικραίνει πάρα-πάρα πολύ η πίττα" και ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ακόμη περισσότερο, όπως τόνισε, «μας προβληματίζει πάρα πολύ το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Εμείς καφέδες και φαγητό σερβίρουμε, διασκέδαση προσφέρουμε. Δεν γίνεται να καθόμαστε στην πόρτα να κάνουμε τον "μπαμπούλα", "ποιος είναι-ποιος δεν είναι" ... το πώς θα γίνει δεν το ξέρουμε, θεωρητικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί το app. Είναι δύσκολο για εμάς. Πέρα από το άχαρο του πράγματος, θα πρέπει σαν επιχείρηση να πληρώνουμε πρωί-βράδυ έναν άνθρωπο να κάνει αυτή τη δουλειά».

Ενδεικτικό του αρχικού φιάσκου με την ιδέα να επιλέγουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εάν θα έχουν κατάστημα που θα εξυπηρετεί το σύνολο των πελατών ή μόνο εμβολιασμένους, είναι το γεγονός ότι όπως είπε «δεν είχαμε αποφασίσει, σε συζητήσεις ήμασταν συνεχώς, ήταν μια κατάσταση "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" ξεκάθαρα». Αυτό το αλαλούμ καταγράφηκε και σε έρευνα των επιχειρηματιών του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, που σε ποσοστό 85% δήλωσαν ότι είχαν σκοπό να διατηρήσουν «μεικτούς» τους χώρους τους, ενώ μόλις 6% αποκλειστικά για εμβολιασμένους, με 9% να δηλώνει αναποφάσιστο. Δηλαδή, περίπου ένας στους είκοσι είχε επιλέξει αυτό που «ευχόταν» η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να «πιέσει» τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL