Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΣΚΑΪ / Ούτε λέξη για τον τραμπούκο καμεραμάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΑΪ / Ούτε λέξη για τον τραμπούκο καμεραμάν

Η στιγμή της επίθεσης του κάμεραμαν σε πολίτη

Σιγή ιχθύος επικρατεί από την πλευρά του ΣΚΑΪ για τους τραμπουκισμούς του κάμεραμαν που συμμετείχε στο συνεργείο του καναλιού σε ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη το πρωί. Παρά τον σάλο που ξεσηκώθηκε για την επίθεση εις βάρος πολίτη, ο σταθμός δεν ανέλαβε κανενός είδους ευθύνη. Αντιθέτως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος οπερατέρ χρεώθηκε την επομένη να κατέβει και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά...

Η συμπλοκή συνέβη και καταγράφηκε από ερασιτεχνική κάμερα στη διάρκεια ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γ. Τσελίκα για τις ουρές έξω από τα πλοία. Σε διαμαρτυρία -ή κατ’ άλλους σε προπηλακισμό- που δέχθηκε το συνεργείο του ΣΚΑΪ, ο οπερατέρ προχώρησε σε βιαιοπραγία εναντίον του πολίτη, όπως φαίνεται από το βίντεο. Μολονότι οι διαμαρτυρίες πολιτών σε ρεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία είναι συχνές και όλοι δείχνουν ψυχραιμία, ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε θερμόαιμος.

Το περιστατικό αναδεικνύει την τεράστια αυθαιρεσία των τηλεοπτικών καναλιών να κάνουν λήψεις σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων και να μεταδίδουν ζωντανά χωρίς την άδειά τους και ενώ γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα σε πλάνα που μαρτυρούν την ταυτότητα των ανθρώπων. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) είναι και πάλι απόν, ενώ θα μπορούσε να ελέγξει τα κανάλια όταν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, στην οποία καταδικάζει «απερίφραστα τις τραμπούκικες συμπεριφορές και τις θεωρούμε κατάπτυστες, ειδικά όταν εκδηλώνονται από επαγγελματίες των ΜΜΕ την ώρα που εκτελούν τα καθήκοντά τους». Και υπογραμμίζει: «Οι τραμπουκισμοί είναι συμπεριφορές που εκπροσωπούν μια συγκεκριμένη ιδεολογία και αντίληψη για το πώς λειτουργεί μια δημοκρατική κοινωνία και είναι απολύτως ξένοι στο εργατικό κίνημα που έχει άλλου είδους ηθικές, πολιτικές και κοινωνικές αξίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL