Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Γράμμος / Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά - Έρευνα για εμπρησμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γράμμος / Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά - Έρευνα για εμπρησμό

Γράμμος
φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά βρίσκεται στο όρος Γράμμος, στην περιοχή Μυροβλύτη Αρενών του Δήμου Νεστορίου, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπισή της.

Τις τελευταίες μέρες έχουν παρουσιαστεί εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της Δ.Ε. Αρενών, με την σημερινή πυρκαγιά να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ο Δήμος Νεστορίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της Δ.Ε. Αρενών, ενώ «σοβαρές καταγγελίες εμπρησμού έχουν περιέλθει σε γνώση των υπηρεσιών και διερευνώνται από την Εισαγγελία Καστοριάς, με την συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Έκκληση από τον δήμο σε κατοίκους, δημότες και οι επισκέπτες του ορεινού συγκροτήματος του Γράμμου,  να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια προστασίας του δασικού πλούτου.

Για αύριο Πέμπτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL