Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Προνόμια Εμβολιασμένοι / Κάθετα αντίθετοι οι εστιάτορες - «Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προνόμια Εμβολιασμένοι / Κάθετα αντίθετοι οι εστιάτορες - «Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»

εστίαση
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Έντονες ενστάσεις στην πρόθεση της κυβέρνησης να τους πετάξει το «μπαλάκι» του ελέγχου για το ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι, προκειμένου να μπαίνει στα καταστήματα εστίασης, εκφράζουν οι εστιάτορες. Μετά τον Λευτέρη Λαζάρου, που δήλωσε ότι δεν μπορεί οι μαγαζάτορες να ζητούν ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα για να μπει κάποιος να φάει, και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

«Δεν θα μπούμε σε ένα παιχνίδι κοινωνικού αυτοματισμού, ούτε είναι ο ρόλος μας του αστυνομικού οργάνου, να κάνουμε τον έλεγχο αν κάποιος έχει εμβολιαστεί» υπογράμμισε στο Open TV ο Γ. Κουράσης σχολιάζοντας όσα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση - δημιουργία «Covid free» εστιατορίων, στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την ανάρρωσή τους από τον κορωνοϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. 

Όπως εξήγησε, οι ανακοινώσεις θα αφορούν τελικά μόνο το 35% του πληθυσμού που αυτή τη στιγμή έχει εμβολιαστεί. «Η δεξαμενή των πελάτων είναι πολύ μικρή και ο εστιάτορας δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει τους πελάτες του» σημείωσε.

«Φανταστείτε μια παρέα 8-10 ατόμων, να τους ελέγξουμε και κάποιος από αυτούς να μην έχει εμβολιαστεί ή να μην έχει το χαρτί του εμβολιασμού μαζί του. Ποια θα είναι η θέση του εστιάτορα; Θα πρέπει να επιλέξει να διώξει τους πελάτες αυτούς ή να παρανομήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Για πολλοστή φορά αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» υπογράμμισε ο Γ. Κουράσης και τόνισε την ανάγκη να ανακοινωθούν υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για όλους προκειμένου να δουλέψουν οι κλειστοί εσωτερικοί χώροι. Υπενθύμισε δε ότι ήδη διανύουμε τον όγδοο μήνα που οι επιχειρήσεις εστίασης στους κλειστούς χώρους δεν λειτουργούν, περίπου δηλαδή το 20% των εστιατορίων της χώρας.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ενόψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων και ο πρόεδρος ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος έκανε λόγο για πολύ δύσκολη περίοδο και μετά την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. «Πράγματι ο κ. Κουράσης έχει δίκιο» επισήμανε τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι εκπρόσωποι της εστίασης να έχουν ελεγκτικό ρόλο ή ρόλο αστυνόμευσης. Συμπλήρωσε δε πως περιμένει να ακούσει από τους Γ.  Γεραπετρίτη και Αδ. Γεωργιάδη ποια θα είναι τελικά τα κίνητρα και τα μέτρα διευκόλυνσης για τους εμβολιασμένους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL