Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Γλυκά Νερά / Με δύο αιτήματα ο γυναικοκτόνος προσπαθεί να πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Με δύο αιτήματα ο γυναικοκτόνος προσπαθεί να πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος απολογείται για το δολοφονία στα Γλυκά Νερά
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του 32χρονου καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος απολογήθηκε στον 12ο τακτικό ανακριτή και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα του υποβάλλει ερωτήσεις.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα ξεκινήσει η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν υπέβαλε δύο αιτήματα προκειμένου να πείσει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο γυναικοκτόνος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε:

  • Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Ο ίδιος αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας και φαίνεται να υποστηρίζει ότι αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα μετά τον ασφυκτικό θάνατο της συζύγου του.
  • Την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ του κατηγορούμενου και της Καρολάιν.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να ενοχοποιήσει το θύμα και να δικαιολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος επανέλαβε στον ανακριτή την εκδοχή της έντασης ανάμεσα στους δύο τους που κατέληξε άθελά του στον θάνατο της Καρολάιν. Κατά τον κατηγορούμενο αφού κατάλαβε πως η 20χρονη είναι νεκρή, αποφάσισε να σχεδιάσει τα πάντα ώστε να δηλώσει πως υπήρξαν θύματα ληστείας.

Φέρεται επίσης να ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε. Η απολογητική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού ο 32χρονος απαντήσει στις ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Ο 32χρονος κατηγορείται για τα κακουργήματα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «κακοποίησης ζώου», καθώς και τα πλημμελήματα της «ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του» και της «ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές». Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν Κράουτς έχει ήδη ομολογήσει.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένη η προσωρινή κράτηση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, καθώς σύμφωνα με το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, δεν έχει αναστολές, πράγμα που καταδεικνύεται από το έγκλημα αυτό καθαυτό, και ένα ειδεχθές έγκλημα ομολογημένο, ύστερα από 38 ημέρες εμπαιγμού των αστυνομικών αρχών, η προφυλάκιση θεωρείται μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο το ένταλμα αναφέρεται ότι ο 32χρονος είναι ύποπτος φυγής εξαιτίας της επαγγελματικής ιδιότητάς του και της οικονομικής του άνεσης, καθώς και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, λαμβανομένου υπόψη του τρόπου θανάτου της Καρολάιν, της σκηνοθετημένης ληστείας και της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL