Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Κορωνοϊός / Φόβοι για νέο κύμα από το φθινόπωρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Φόβοι για νέο κύμα από το φθινόπωρο

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Για ένα 4ο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα προειδοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, να φτάσει στην Ελλάδα και το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προειδοποιεί για ένα 4ο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, να φτάσει στην Ελλάδα και το καλοκαίρι.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Τζανάκης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη. Το στέλεχος Δέλτα είναι η ινδική μετάλλαξη, μεταδίδεται 40%-60% περισσότερο από τη βρετανική και όπου έχει ακουμπήσει έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτή τη μετάλλαξη φοβόμαστε, μιλάμε για τέταρτο κύμα τον Σεπτέμβριο, αλλά μπορεί η μετάλλαξη να έρθει και με τους τουρίστες, οπότε μπορεί να έχουμε το τέταρτο κύμα και μέσα στο καλοκαίρι».

«Επομένως πρέπει να ολοκληρώσουμε όλοι τον εμβολιασμό μας, ώστε με ένα 70%-75% να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι, και συνεχίζοντας να οχυρωθούμε για το φθινόπωρο. Τότε η βαριά νόσηση και ο θάνατος θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε ανεμβολίαστους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τους εμβολιασμούς περιορίζεται η δυναμική του 4ου κύματος. «Δεν αποκλείουμε ένα μικρό κύμα τέλος Σεπτέμβρη, αλλά αν ξεπεράσουμε το 80%-85% των εμβολιασμών δεν θα υπάρχει καθόλου κύμα. Όσο πιο μεταδοτικά είναι τα στελέχη που έρχονται, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων χρειαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL