Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Γλυκά Νερά / «Η ρατσιστική τύφλωση Χρυσοχοΐδη αναζητούσε αλλοδαπούς για τον φόνο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / «Η ρατσιστική τύφλωση Χρυσοχοΐδη αναζητούσε αλλοδαπούς για τον φόνο»

Ο δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καταφέρεται η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), για την επικοινωνιακή διαχείριση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά και την καλλιέργεια κλίματος περί αδίστακτων αλλοδαπών ληστών. 

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η σύλληψη του πιλότου φονιά της Καρολάιν Κράουτς αφήνει έκθετο τον Μ. Χρυσοχοΐδη και την ΕΛΑΣ που είχαν επικηρύξει, δύο μέρες μετά τη δολοφονία, τους δράστες ένα τεράστιο ποσό, ενώ ταυτόχρονα και απροκάλυπτα καλλιεργούσαν τον ρατσισμό με την στοχοποίηση Γεωργιανών και άλλων μεταναστών. «Πότε άραγε ολοκλήρωσαν την έρευνα και επέτρεψαν στον δολοφόνο να αγκαλιάζει την μητέρα της δολοφονημένης στην κηδεία της;» αναρωτιέται η οργάνωση.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι χρειάζεται απύθμενο θράσος «να χαρακτηρίζεται ως επιτυχία της ΕΛΑΣ η εξιχνίαση μιας δολοφονίας» όταν ηθικός αυτουργός είναι το ίδιο το σύστημα, ο σεξισμός και η απαξίωση των γυναικών και των δικαιωμάτων τους ενώ ο ρατσισμός τυφλώνει ακόμη και τις έρευνες της ΕΛΑΣ.

Ανάλογη καταγγελία για την επικοινωνιακή διαχείριση έκανε σήμερα και η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα, η οποία σημειώνει «Ο δολοφόνος της Καρολάιν ΔΕΝ ήταν κανένας "Αλβανός" ή "Γεωργιανός" σεσημασμένος κακοποιός». Ενώ αναμένουν τη δημόσια συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  της ΚΕΕΡΦΑ:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της δολοφονημένης από τον σύζυγο της Καρολάιν Κράουτς.

Η σύλληψη του πιλότου φονιά της Καρολάιν Κράουτς αφήνει έκθετο τον Χρυσοχοΐδη και την ΕΛΑΣ που είχαν επικηρύξει από την δεύτερη μέρα τους δολοφόνους με ένα τεράστιο ποσό ενώ απροκάλυπτα καλλιεργούσαν ξεδιάντροπα τον ρατσισμό με την στοχοποίηση Γεωργιανών και άλλων μεταναστών. Πότε άραγε ολοκλήρωσαν την έρευνα και επέτρεψαν στον δολοφόνο να αγκαλιάζει την μητέρα της δολοφονημένης στην κηδεία της;

Και σε αυτήν την περίπτωση στελέχη της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστές της έτρεξαν να εκφέρουν γνώμη όπως ο κ. Μπαλάσκας που χαρακτήρισε ως βλάκα τον δολοφόνο πιλότο ενώ μπορούσε να την γλιτώσει με μερικά χρονάκια αν ομολογούσε από την αρχή!!!

Χρειάζεται απύθμενο θράσος να χαρακτηρίζεται ως επιτυχία της ΕΛΑΣ η εξιχνίαση μιας δολοφονίας που ηθικός αυτουργός είναι το ίδιο το σύστημα, ο σεξισμός και η απαξίωση των γυναικών και των δικαιωμάτων τους ενώ ο ρατσισμός τυφλώνει ακόμη και τις έρευνες της ΕΛΑΣ.

Όταν όμως έχεις συνηθίσει ως κυβέρνηση να ποινικοποιείς την προσφυγιά και την μετανάστευση, να αναζητάς αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες σου, δεν διστάζεις να δαιμονοποείς και να επικηρύσσεις “αλλοδαπούς” από συνήθεια, χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Έτσι κι αλλιώς για τον κάθε μεμονωμένο εγκληματία δεν μπορεί να ενοχοποιείται μια ολόκληρη ομάδα.

Όμως τα πραγματικά εγκλήματα της ΕΛΑΣ και του Χρυσοχοΐδη, όπως οι πνιγμοί στο Αιγαίο προσφύγων και η εξόντωση στα στρατόπεδα είναι αυτά που χρειάζεται να τιμωρηθούν.

Αλήθειά πόσες μέρες ακόμη θα παραμένει άφαντος για τα λαγωνικά του Χρυσοχοΐδη και της ΕΛΑΣ ο νεοναζί Χρήστος Παππάς;

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL