Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Γλυκά Νερά / Πώς ο σύζυγος σκηνοθέτησε τη ληστεία – Το σημείο κλειδί των ερευνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Πώς ο σύζυγος σκηνοθέτησε τη ληστεία – Το σημείο κλειδί των ερευνών

Ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για τα Γλυκά Νερά
(INTIME NEWS/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ)

Λεπτομέρειες για την υπόθεση ενδοοικογενειακής δολοφονίας που συγκλόνισε την κοινωνία και την ομολογία του δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δόθηκαν από τις αρχές της ασυνομίας.

Ο διευθυντής ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης έκανε λόγο για μία δύσκολη υπόθεση γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία, ενώ τόνισε ότι το σημείο κλειδί ήταν το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Από την πλευρά της η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη στάθηκε στην πολύωρη, όπως είπε, και ενδελεχή εξερεύνηση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου. Παράλληλα, επισήμανε ότι έγινε εργαστηριακή εξέταση τόσο από τα εργαστήρια DNA, όσο και από τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης, όπως το Τμήμα Εξερευνήσεων αναφορικά με τα αποτυπώματα, το τμήμα φωτογραφικού αναφορικά με το ηλεκτρονικό σκίτσο που δημιουργήθηκε κατά περιγραφή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και επίδειξη φωτογραφιών στο πλαίσιο του modus operandi, το Τμήμα Ιχνών και Εργαλείων αναφορικά με το σημείο εισόδου και άλλων.

Η ίδια υπογράμμισε ότι ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η αξιοποίηση τεχνολογικού υλικού καθώς από τα ψηφιακά πιεστήρια καταγράφηκαν έντονες αναντιστοιχίες με τους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Ο προϊστάμενος τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης υπογράμμισε ότι «όλα ξεκίνησαν την 11η Μαΐου του τρέχοντος έτους, στις 6.20 ώρα το πρωί, όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο του θύματος, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια.

Οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στο σημείο, είδαν πρώτοι το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγό της στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι δεμένο με σχοινί στα χέρια και στα πόδια και με ταινία στο κεφάλι του. Οι αστυνομικοί αντίκρισαν από την πρώτη στιγμή και το έντεκα μηνών βρέφος να βρίσκεται πάνω στο θύμα».

«Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο. Η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Βρέθηκαν τα χέρια του θύματος δεμένα πισθάγκωνα και ο χρόνος θανάτου εντοπίστηκε μεταξύ 04.00 – 05.00. Επίσης παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια, εκχυμώσεις όπως λέμε, στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά με τα οποία ήταν δεμένος.

Ένα κρίσιμο εύρημα ότι αυτά τα σημάδια του συζύγου δεν ήταν εμφανώς διακριτά» τόνισε.

«Ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο. Ο σκύλος κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως μία κάμερα στο σαλόνι, ένα smartwatch, τα κινητά της γυναίκας και του συζύγου.

Ελέγξαμε τον ισχυρισμό του συζύγου με ποιον τρόπο οι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι. Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων.

Η έρευνα αναγκαστικά έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος.

Έπρεπε να εξετάσουμε τον σύζυγο. Του θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα. Ισχυρίστηκε ότι ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για να παραμείνει με το παιδί του. Ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός.

Περιέγραψε τις κινήσεις του, την παραβίαση του χώρου, την αναστάτωση του χώρου, το κρέμασμα του χώρου, την αφαίρεση της κάρτας. Μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην άμεση δράση. Έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο για να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία».

Το χρονικό της δολοφονίας και του σχεδίου συγκάλυψης

Η δολοφονία της Κάρολαϊν φαίνεται πως ήταν προμελετημένος, με βάση τα όσα προκύπτουν και από τις κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση που αποδόθηκαν στον 33χρονο δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ομολόγησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος:

  • Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα. Από εκεί έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της, στο οποίο τον αποκαλούσε ανόητο.
  • Μία ώρα μετά ο 33χρονος φέρεται να έβγαλε την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό.
  • Δυόμιση ώρα μετά, περίπου στις 4 το πρωί, ο πιλότος ανέβηκε στη σοφίτα και ξάπλωσε στο κρεβάτι βάζοντας το μωρό ανάμεσα στον ίδιο και την σύζυγό του. Εκείνη του ζήτησει να φύγει. Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, «θόλωσε». Ανέβηκε πάνω στην μπρούμυτα ξεπλωμένη Κάρολαϊν, την έπιασε από τον λαιμό και την έπνιξε. Της πέρασε μια μπλούζα στον λαιμό, της έβαλε ένα ρούχο στο στόμα να φαίνεται πως είναι ληστεία, ενώ της έδεσε τα χέρια πισθάγκωνα με τη μπλούζα.
  • Κατόπιν ο πιλότος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί κραμώντας τον στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.
  • Περίπου δύο ώρες μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία, αφού είχε κολλήσει μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να φαίνεται πως δυσκολεύεται να μιλήσει. Βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία
  • Ο αστυνομικοί που έφθασαν δέκα λεπτά μετά την κλήση, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL