Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
«Metropolis fm» / Καταγγέλλουν τραπουκισμούς απεργοσπαστών σε βάρος των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Metropolis fm» / Καταγγέλλουν τραπουκισμούς απεργοσπαστών σε βάρος των εργαζομένων

Ραδιόφωνο κονσόλα ράδιο ραδιοσταθμός
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη διοίκηση του ραδιοσταθμού καταγγέλλουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης αναφορικά με τις απεργοσπαστικές μεθόδους στον «METROPOLIS» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο Ενώσεις εργαζομένων, χθες, ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, την ώρα που οι δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας, «η διοίκηση έστειλε απεργοσπάστες να απαιτήσουν από τον εργαζόμενο του Control Room του «METROPOLIS», ο οποίος συμμετείχε κανονικά στην στάση εργασίας που κήρυξε το Διασωματειακό και το Ε.Κ.Θ., να εγκαταλείψει την θέση του για να κάνει εκπομπή ο γνωστός απεργοσπάστης του «METROPOLIS» (εν ώρα στάσης εργασίας)».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ίδιος «γνωστός απεργοσπάστης» καταγγέλλεται ότι άσκησε λεκτική βία στον εργαζόμενο του Control Room χωρίς να τηρεί κάποιο μέτρο ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

«Τόση η λαχτάρα τους να εφαρμόσουν τον Χατζηδάκη πριν ακόμη ψηφιστεί από τους Χατζηδάκηδες. Πάνω από όλα η εργοδοσία και μετά η υγεία», σχολιάζουν στην κοινή τους ανακοίνωση η ΕΤΕΡ και η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι τελικά η απόπειρα απεργοσπασίας απέτυχε και η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε κανονικά, μετά «τη συνεπή στάση του εργαζόμενου συναδέλφου, την παρέμβαση των Σωματείων εργαζομένων και την παρουσία των Αλληλέγγυων πολιτών έξω από τις εγκαταστάσεις ρ/σ».

Τέλος τονίζουν ότι «εάν νομίζουν ότι ο αντισυνταγματικός νόμος που παράνομα ψήφισε στη βουλή η κυβέρνηση θα εφαρμοστεί, είναι γελασμένοι. Θα τον ακυρώσει στην πράξη ο κόσμος της εργασίας που αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ «METROPOLIS», ΠΙΟ «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Όσα συνέβησαν χθες, ημέρα γενικής απεργίας, στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «METROPOLIS» είναι αποκαλυπτικά για το τι επιδιώκουν ορισμένοι εργοδότες να επιβάλλουν, μετά την ψήφιση του τερατουργήματος Χατζηδάκη. Η εργοδοσία του «METROPOLIS» ορμώμενη από την επικείμενη ψήφιση του εργοδοτικού νομοσχεδίου άρχισε πειράματα πίεσης προς τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους για να δοκιμάσει τις αντοχές τους.

Συγκεκριμένα η διοίκηση έστειλε απεργοσπάστες να απαιτήσουν από τον εργαζόμενο του Control Room του «METROPOLIS», ο οποίος συμμετείχε κανονικά στην στάση εργασίας που κήρυξε το Διασωματειακό και το Ε.Κ.Θ., να εγκαταλείψει την θέση του για να κάνει εκπομπή ο γνωστός απεργοσπάστης του «METROPOLIS» (εν ώρα στάσης εργασίας). Η λεκτική βία που υπέστη ο συνάδελφος, όπως μπορεί και ο πλέον αδαής να καταλάβει, ήταν τεράστια, όμως άντεξε στις συνεχείς και αφόρητες πιέσεις και παρέμεινε στο πόστο που υπαγορευόταν από τη βάρδιά του. Εννοείται πως από την πλευρά των απεργοσπαστών δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας κατά του covid19 σε ένα χώρο τεσσάρων τετραγωνικών. Τόση η λαχτάρα τους να εφαρμόσουν τον Χατζηδάκη πριν ακόμη ψηφιστεί από τους Χατζηδάκηδες. Πάνω από όλα η εργοδοσία και μετά η υγεία.

Τελικά με την συνεπή στάση του εργαζόμενου συναδέλφου, την παρέμβαση των Σωματείων εργαζομένων και την παρουσία των Αλληλέγγυων πολιτών, που ενημερώθηκαν και ήρθαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού προκειμένου ειρηνικά να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους, η απόπειρα απεργοσπασίας απέτυχε και η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε κανονικά. Και αυτό παρότι οι «από πάνω» έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν ακόμα και τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Ενημερώνουμε τους εργοδότες του «METROPOLIS» αλλά και τους όμοιούς τους ότι δεν θα επιτρέψουμε την άσκηση τέτοιου είδους πιέσεων στους εργαζόμενους.

Εάν νομίζουν ότι ο αντισυνταγματικός νόμος που παράνομα ψήφισε στη βουλή η κυβέρνηση θα εφαρμοστεί, είναι γελασμένοι. Θα τον ακυρώσει στην πράξη ο κόσμος της εργασίας που αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία.

Οποιοδήποτε περιστατικό πίεσης και άσκησης ψυχολογικής και κάθε είδους βίας στα μέλη των Ενώσεών μας, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο, θα απαντηθεί όπως επιβάλλει η αξιοπρέπειά μας και η αξία της εργασίας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στους Χατζηδάκηδες! Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL