Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Κωστής Μπακογιάννης / Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε ο σχεδιασμός για τα νέα νηπιαγωγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωστής Μπακογιάννης / Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε ο σχεδιασμός για τα νέα νηπιαγωγεία

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε ακόμα μία αόριστη δέσμευση προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με τη δρομολόγηση ανέγερσης σχολικών κτηρίων για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, παραπέμποντας τις εξαγγελίες του προς τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος υπερασπίζεται τη μεταβατική λύση τοποθέτησης κοντέινερ, όπου θα φοιτούν 25 παιδιά ανά τάξη. Κι ενώ σύσσωμη αντιπολίτευση στέκεται απέναντι στη λύση των κοντέινερ, ο Κ. Μπακογιάννης βρήκε σωσίβιο στους δημοτικούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ενώ ο Κ. Μπακογιάννης δεν εκπόνησε συνεκτικό σχεδιασμό για τη στέγαση τη δίχρονη προσχολική αγωγή, θέλησε να ξεγελάσει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης παρουσιάζοντας τη λύση των κοντέινερ ως ιδανική προσωρινή λύση. «Θέλετε να ακυρώσουμε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και να μην την εφαρμόσουμε θέτοντάς τη σε αναστολή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια;» είπε με εκβιαστικό ύφος ο Κ. Μπακογιάννης, γιατί «εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τους οικίσκους, τότε 180 παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση στο σχολείο, εκεί που εμείς φτιάχνουμε τρία παραρτήματα νηπιαγωγείων». Ο ίδιος σημείωσε ότι «συνολικά 1.300 οικογένειες θα έχουν πρόβλημα εάν δεν υπάρχουν τα κοντέινερ και οι γονείς δεν θα μπορούν να εργαστούν είτε, εάν είναι άνεργοι, δεν θα μπορέσουν να αναζητήσουν δουλειά».

Επισημαίνοντας ότι ήδη οι δύο διαγωνισμοί για την αγορά ακινήτων με σκοπό την ανέγερση νηπιαγωγείων κηρύχθηκαν άγονοι, ο Κ. Μπακογιάννης αρκέστηκε να εξαγγείλει ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021 από κοινού με την ΚΤΥΠ Α.Ε. θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μόνιμη σχολική στέγη». Βέβαια, ο ίδιος ανερυθρίαστα είπε ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία.

Σφοδρή ήταν η απάντηση από την αντιπολίτευση, με τον Κώστα Αλεξίου («Ανοιχτή Πόλη») να εγκαλεί τον Κ. Μπακογιάννη για «απύθμενο θράσος». Η δε Δέσποινα Αλεβυζάκη («Ανοιχτή Πόλη») τον κατήγγειλε λέγοντας: «Χάσατε πολύτιμο χρόνο και τώρα ακόμη ψάχνετε προσωρινές λύσεις (…) Δεν αξιοποιήσατε τα διαθέσιμα και ελεύθερα κτήρια που ανήκουν στην κυριότητα του δήμου με την προϋπόθεση των επισκευών». «Είναι εξοργιστικό να μας λέτε ότι επιλέγετε προσωρινές λύσεις με κοντέινερ ελαφριού τύπου» υπογράμμισε!

«Εύχομαι να μην είστε ο δήμαρχος των κοντέινερ» είπε ο Γ. Αποστολόπουλος («Αθήνα Είσαι Εσύ»). Οι δε εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας και των γονέων διαμαρτυρήθηκαν με την επιλογή Μπακογιάννη ότι πρόκειται για εκμηδενισμό των ελεύθερων προαύλιων χώρων, όπου θα τοποθετηθούν τα κοντέινερ, όπου θα συνυπάρχουν παιδιά ηλικίας 4 ετών με εφήβους! Εν τω μεταξύ, λόγω της πυκνής δόμησης και του υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού, οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας επισημαίνουν ότι στα σχολεία της Κυψέλης θα συγκεντρωθούν τα περισσότερα κοντέινερ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL