Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ρολάν Γκαρός / Καταγγέλλουν απαξίωση της ΕΡΤ3 από την διοίκηση της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρολάν Γκαρός / Καταγγέλλουν απαξίωση της ΕΡΤ3 από την διοίκηση της ΕΡΤ

EPA

Σε διαμαρτυρία προέβη η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), εκφράζοντας την ενόχληση της σε μια κίνηση που φανερώνει απαξιωτική αντίληψη και συνιστά επίδειξη ηγεμονισμού με αφορμή τη αιφνιδιαστική μεταφορά από την ΕΡΤ3 στην ΕΡΤ1 των μεταδόσεων των ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης του Ρολάν Γκαρός.

Πρόκειται για τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν οι Έλληνες τενίστες Στέφανος Τσίτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ «η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ θεωρεί ότι ένα κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη δεν δικαιούνταν  να μεταδώσει τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού τένις, παρότι έχει αναλάβει πλέον το βάρος των αθλητικών μεταδόσεων της εταιρείας».

Παράλληλα θεωρεί τελείως λανθασμένη την άποψη της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ότι η ΕΡΤ1 αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας και η ΕΡΤ3 το κανάλι που διεκπεραιώνει το κομμάτι των μεταδόσεων μέχρι το σημείο που το τηλεοπτικό προϊόν δεν είναι αρκετά ελκυστικό για τη «ναυαρχίδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της  ΕΣΗΕΜ-Θ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την διαμαρτυρία του για τη μεταχείριση που επιφύλαξε η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ στην ΕΡΤ3 σε ό,τι αφορά τη μετάδοση των αγώνων του Ρολάν Γκαρός.

Η απόφασή της να μεταφέρει αιφνιδιαστικά από την ΕΡΤ3 στην ΕΡΤ1 τις μεταδόσεις των ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης, που είχαν τεράστιο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, φανερώνει μια απαξιωτική αντίληψη για τον σταθμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα, που δεν αναλογεί κατά κανέναν τρόπο στο έργο που αυτός επιτελεί. Προφανώς η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ θεωρεί ότι ένα κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη δεν δικαιούνταν  να μεταδώσει τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού τένις, παρότι έχει αναλάβει πλέον το βάρος των αθλητικών μεταδόσεων της εταιρείας.

Η επίδειξη ηγεμονισμού της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ουσιαστικά προσβάλλει την ΕΡΤ3 και δείχνει ότι αντιμετωπίζει τον σταθμό ως Β’ κατηγορίας τμήμα στον Οργανισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί τελείως λανθασμένη την άποψη της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ότι η ΕΡΤ1 αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας και η ΕΡΤ3 το κανάλι που διεκπεραιώνει το κομμάτι των μεταδόσεων μέχρι το σημείο που το τηλεοπτικό προϊόν δεν είναι αρκετά ελκυστικό για τη «ναυαρχίδα».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παγίως υπερασπίζεται την ανάγκη να ενισχυθούν ο ρόλος και η φωνή της ΕΡΤ3 σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημοσιογραφικού έργου με τρόπο που αναλογεί στην προσπάθεια που καταβάλλει το δυναμικό της. Οι παραπάνω ενέργειες της διοίκησης κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL