Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Νίκη Κεραμέως / Καψώνι στους φωτογράφους – Τους απέκλεισε από την κάλυψη των πανελλαδικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Καψώνι στους φωτογράφους – Τους απέκλεισε από την κάλυψη των πανελλαδικών

Γονείς έξω από σχολείο
(ΑΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ)

Σε καταγγελία - διαμαρτυρία προχώρησαν τα φωτογραφικά πρακτορεία Eurokinissi, Intime και Sooc καθώς αποκλείστηκαν σήμερα από την κάλυψη της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας το οποίο έδωσε «επιλεκτική αποκλειστικότητα» στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τονίζουν οι φωτορεπόρτερ είναι αδιανόητη η στάση και η πρακτική του υπουργείου Παιδείας και του γραφείου Τύπου του, για τον αποκλεισμό τους από την φωτογραφική κάλυψη της έναρξης των πανελλαδικών, σε αντίθεση με το Κρατικό Πρακτορείο ΑΠΕ , στο οποίο δόθηκε η άδεια για την είσοδο του σε σχολείο, γεγονός που δημιουργεί για ακόμη μια φορά αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνουν ότι μετά από συνεννοήσεις με το γραφείου τύπου είχε επιτευχθεί συμφωνία για την κάλυψη θεμάτων του υπουργείου Παιδείας με διαδικασία rotation, η οποία αθετήθηκε σήμερα από το υπουργείο. Η αθέτηση της συμφωνίας, όπως τονίζουν, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική, καθώς από πλευράς των φωτορεπόρτερ τηρήθηκε απόλυτα αν και ήταν ετεροβαρής.

https://www.facebook.com/tatiana.bolari/posts/10221693322414749

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας- καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας:

Αθήνα 14 Ιουνίου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας - Καταγγελία
ΠΡΟΣ: - Υπουργείο Παιδείας -Γραφείο Υπουργού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :- Γραφείο Τύπου
- Γραφείο Τύπου Μέγαρο Μαξίμου

Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε σήμερα την αδιανόητη στάση και πρακτική του Υπουργείου Παιδείας και το Γραφείου Τύπου του, για τον αποκλεισμό μας από την φωτογραφική κάλυψη της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε αντίθεση με το Κρατικό Πρακτορείο ΑΠΕ , στο οποίο δόθηκε η άδεια για την είσοδο του σε σχολείο, γεγονός που δημιουργεί για ακόμη μια φορά αθέμιτο ανταγωνισμό.

Θεωρούσαμε πως μετά την συνεννόηση που είχε γίνει με το Γραφείο Τύπου, μετά από επανειλημμένες οχλήσεις μας για την τακτική αυτή, είχαμε έρθει σε μια συμφωνία, πως όπου χρειάζεται κάλυψη για τις επισκέψεις της Υπουργού σε σχολεία ή για ιδιαίτερα θέματα του Υπουργείου (όπως σήμερα η έναρξη των εξετάσεων) και είναι περιορισμένος ο χώρος , λαμβάνοντας υπόψιν και τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας Covid-19, να τηρούμε μια διαδικασία rotation μεταξύ των ιδιωτικών Φωτοειδησεογραφικών Πρακτορείων, που αν και ετεροβαρής για εμάς (καθώς το ΑΠΕ πάντα θα είχε εκπρόσωπο του στην κάλυψη) την σεβαστήκαμε απολύτως.

Αυτό θεωρούσαμε εμείς από την πλευρά μας, όμως σήμερα έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως μονομερώς η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε και δεν ειδοποιηθήκαμε ποτέ για την άδεια που δόθηκε σε σχολείο στην Φιλοθέη για κάμερα της ΕΡΤ και φωτορεπόρτερ του Κρατικού Πρακτορείου ΑΠΕ, προκειμένου να έχουν εικόνα μέσα στα τμήματα.

Στιγμιότυπα που θα δημοσιεύονται εφεξής παντού όχι μόνον κατά την διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και ως αρχείο, δημιουργώντας μας σοβαρό πρόβλημα, καθώς για ακόμη μια φορά δίνεται «επιλεκτική αποκλειστικότητα» στο Κρατικό Πρακτορείο, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, απέναντι σε εμάς και τους δικούς μας συνδρομητές.

Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και εξοργιστική, κυρίως η αθέτηση μιας συμφωνίας που από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε αν και ετεροβαρής τηρήθηκε απολύτως μέχρι τώρα.

Τα Πρακτορεία
EUROKINISSI
INTIME
SOOC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL