Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Εμβόλιο / Τι ισχύει για όσους προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά με εξωσωματική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Τι ισχύει για όσους προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά με εξωσωματική

Έγκυος
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στα όσα ισχύουν για τον εμβολιασμό όσων προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι για όσους προσπαθούν να τεκνοποιήσουν μέσω της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ως προς τη χρονική στιγμή του εμβολιασμού και των παρεμβάσεων -όπως μεταφορά ωαρίων ή άλλες- δεν έχουν βάση οι χρόνοι περί δύο τριών μηνών που αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα.

https://youtu.be/IwMqY2qQ2Io?t=279

«Θα πρέπει να έχουν περάσει 7 ημέρες για τις όποιες ενέργειες» από τον εμβολιασμό επεσήμανε η ίδια και ξεκαθάρισε ότι «συστήνεται ο εμβολιασμός όλων των φυσικών προσώπων», που πραγματοποιούν τις εν λόγω ενέργειες.

Η Μ. Θεοδωρίδου, επεσήμανε ότι με δεδομένο ότι η υπογονιμότητα αποτελεί ένα πολύ σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε αναστολή λειτουργίας των κέντρων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλέον υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και συστήνεται ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού.

Τέλος η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών υπογράμμισε ότι «κανένα από τα εμβόλια δεν έχει ενοχοποιηθεί για μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας, ούτε για αύξηση των αποβολών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL