Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Self test / Στοπ από τους φαρμακοποιούς της Αττικής - Πυρά για την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / Στοπ από τους φαρμακοποιούς της Αττικής - Πυρά για την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης

Self test
EUROKINISSI

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test), από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου χωρίς παράταση, όπως είχε ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, «η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμανης. Η μη τήρηση της υπογραφής της κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της, σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων».

«Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου» υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Την απόφαση για παύση της δωρεάν διανομήση των self test από τα φαρμακεία όλης της χώρας  είχε ανακοινώσει την Τρίτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σύμφωνα με την απόφαση του ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. 

Μάλιστα το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEΝ είπε ότι: «είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας, είναι σε συνεννόηση… η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Στη Θεσσαλονίκη ωστόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την παύση των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει και τα self test θα συνεχίσουν να δίνονται από τα φαρμακεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ απεφάσισε τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τς φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμάνης.

Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά με την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας.

Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου.

Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων.

Ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Λουράντος
Ο γραμματέας
Ηλίας Γιαννόγλου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL