Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
25.6°C29.1°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.3°C26.6°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
27.0°C32.6°C
1 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.8°C28.8°C
3 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
0 BF 50%
Πανελλαδικές εξετάσεις / Οι 52 σχολές των ΙΕΚ για όσους δεν θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις / Οι 52 σχολές των ΙΕΚ για όσους δεν θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια

Πανελλαδικές εξετάσεις
EUROKINISSI

Από φέτος δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να καταθέσουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο με 52 ειδικότητες σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων στα ΔΙΕΚ για τους υποψήφιους που θα υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό, σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα δίπλα στις ειδικότητες αναφέρεται και ο αριθμός των εισακτέων ανά ειδικότητα και ΙΕΚ. Ανάμεσα στις ειδικότητες υπάρχουν αρκετές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά και αφορά υποψήφιους, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν ή δεν θα θελήσουν να φοιτήσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή.

Συμπεριλαμβάνονται δημοφιλείς ειδικότητες όπως: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής - πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με τις ειδικότητες και τον αριθμό εισακτέων:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL