Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων / Στέλνει στη Δικαιοσύνη τον συνδικαλιστή αστυνομικό Στ. Μπαλάσκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων / Στέλνει στη Δικαιοσύνη τον συνδικαλιστή αστυνομικό Στ. Μπαλάσκα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ θα στείλει σήμερα Δευτέρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απόσπασμα από τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη.

Σε σκληρή απάντηση που εξέδωσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπογραμμίζει:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο Mega, ο Στ. Μπαλάσκας είχε εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την ΕΛΑΣ για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα. «Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL